Ivica Dačić
Profimedia
Ivica Dačić
Ivica Dačić, Foto: Profimedia

"Besprizorni napadi na premijera Aleksandra Vučića u danima kada je upravo završio najuspešniju posetu Kini u nekoliko poslednjih decenija, kada je doneta istorijska odluka o otvaranju prvih poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom i u predvečerje Ministarskog saveta OEBS-a kada će Srbija biti diplomatska prestonica sveta, potvrđuju da je cilj takve hajke destabilizacija Srbije", rekao je Dačić, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Dačić, koji je i lider SPS-a ističe da "odgovor na takve pritiske iz zemlje i sveta mora biti potpuno jedinstvo svih državnih institucija u cilju zaštite nacionalnih i državnih interesa".

"Budućnost Srbije nema alternativu, a jedini dokazano uspešan put je nastavak državne politike Vlade Srbije i premijera Vučića, koja uživa apsolutnu podršku građana Srbije i koja je ostvarila velike rezultate u proteklom periodu. Da bi Srbija mogla da pobeđuje i napreduje mora da bude stabilna i zato je borba protiv destabilizacije Srbije ključna za budućnost zemlje"”, zaključio je Dačić.

I Socijalistička partija Srbije saopštila je da "čvrsto stoji" uz Vladu Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem, jer su za veoma kratko vreme postignuti veliki rezultati koji su ključni za budućnost Srbije.

Ta stranka ocenila je da je potrebno apsolutno jedinstvo svih državnih institucija i ključnih političkih faktora u borbi protiv destabilizacije zemlje.

SPS je povodom navoda dnevnika Kurir da je premijer Aleksandar Vučić učestvovao u iznudi i ucenama bivšeg direktora tog lista Aleksandra Kornica navela da će i dalje davati puni doprinos stabilnosti zemlje kroz učešće i podršku Vladi Srbije i premijeru.

Komentari (1)

duga

29.11.2015 23:24

dacic uziva dog vucic srlja po svetu