Šišanje Kosa
Shutterstock
Šišanje Kosa

Shutterstock

Nek vam kosa bude sjajna i jaka, Foto: Shutterstock

Evo nekoliko saveta kako da se pomoću prirodnih preparata izborite sa ovim problemom.

Jogurt i maslinovo ulje: Pomešajte ¼ šolje punomasnog jogurta sa kašikom maslinovog ulja. Dobijenu smesu nanesite na kosu i ostavite da deluje 15-30 minuta i nakon toga kosu operite.

Žumance i med: Jedno žumance pomešajte sa kašikom meda, nanesite na kosu i ostavite da stoji dva sata. Med će kosi dati vlažnost. Žumance je prepuno proteina i aminokiselina koje sprečavaju isušivanje kose i njeno krzanje. Kombinacijom ova dva proizvoda vaša kosa će postati jača i sjajnija.

Tretman toplim kokosovim uljem: U ¼ šolje toplog kokosovog ulja dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja ruzmarina. Mešavinu nanesite na suvu kosu i posebno utrljajte na krajeve. Kosu umotajte u peškir i ostavite da deluje 20 minuta, a možete i duže, jer što duže deluje, rezultati su bolji.

Ispiranje kose jabukovim sirćetom: Jednu supenu kašiku sušene koprive, jednu kašiku žalfije i jednu kašiku ruzmarina prelijte šoljom ključale vode i ostavite da odstoji 10 minuta. Nakon toga čaj procedite i u njega dodajte dve kašike jabukovog sirćeta. Opranu kosu ispirajte dobijenom tečnošću.