Danijela Nikolić
Privatna arhiva
Danijela Nikolić

Privatna arhiva

Danijela Nikolić, Foto: Privatna arhiva

Sad njen život zavisi isključivo od dobre volje nepoznatih ljudi! Ima ih, siguran je Goran Nikolić (39), koji se lavovski bori da iščupa svoju suprugu Danijelu (40) iz kandži smrti!

Ona vodi žestoku borbu s teškim rakom limfnih žlezda - non-hočkin limfomom, koji joj se u oktobru prošle godine vratio. Jedini spas joj je transplantacija matičnih ćelija, koju Danijeli lekari ne mogu još da urade jer joj se stanje ponovo iskomplikovalo.

Pre dve godine bila je na ivici smrti kada su je primili na lečenje u nemačkoj klinici u Flensburgu. Od tada je svakodnevno semogodišja ćerkica čeka da joj se vrati.

- Danijela nije dobro. Bore se za njen život jer je tumor zahvatio jetru u plućnu maramicu. Ima još nade i šanse, doktori ne odustaju jer je jaka i hrabra. Skupio sam deo novca i prebacio na račun bolnice, ali još nedostaje jer se troškovi lečenja uvećavaju tim komplikacijama. Hvala na svemu do sada i hvala dobrim ljudima na pomoći - kaže Goran za Alo! i dodaje:

Kako pomoći Danijeli

Goran Nikolić navodi da će nastaviti svoju borbu za život supruge i majke njihove ćerkice. Preko Fondacije "Budi human" mogu da se uplate stredstva za Danijelino lečenje, ali i da se pošalje SMS poruka.

Računi su:

dinarski: 160-486155-06

devizni: 00-540-0002361.5

IBAN broj: RS35160005400002361562 Otvoren je broj za SMS: upiši 412 i pošalji na 3030.

- Ne gubimo nadu! Danijela ima tumor u stomaku, koji lekari pokušavaju da smanje agresivnom hemioterapijom. Moja supruga je od Nove godine već imala strašnu krizu - unutrašnja krvarenja, upalu creva, visoke temperature, upalu pluća. Tumor je pritiskao bubrege, pa su se lekari borili da ih sačuvaju. Danijela je imala sedam operacija. Sa druge strane, lekari su optimisti i kažu da je ona jaka žena - priča Goran za Alo!. 

Prema njegovim rečima, Danijelino lečenje do sada je koštalo preko 80.000 evra. Prodali su sve i nemaju više ni dinara.

- Primorani smo da molimo ljude da pomognu. Pre Danijeline krize ostalo nam je bilo da skupimo 65.000 evra za transplantaciju matičnih ćelija. Pošto je Alo! objavio tekst, dobri ljudi su slali poruke i uplaćivali sredstva i smanjili smo iznos na 50.000 evra - priča očajni čovek i dodaje da je ponovno pogoršanje Danijelinog stanja tu sumu popelo na 100.000 evra i dodaje:

- Bolnički dani, intervencije, lekovi i nega jako su skupi. Niko nije mogao ni da sanja da će se zdravstveno stanje moje supruge toliko pogoršati. Molim ljude da pomognu ako mogu. Jedino mi je to ostalo kako bih pokušao da spasim svoju ženu - kroz suze priča Goran, koji je potpuno svestan svega što može da snađe njegovu porodicu.

Kaže da je pokrenuta akcija prikupljanja pomoći preko Fondacije "Budi human" i odbija da misli šta bi moglo da se desi ako Danijela ne dočeka presađivanje matičnih ćelija.

Komentari (1)

Sapcanka u Bgd

09.02.2018 18:18

Slala sam nekoliko poruka i moja deca kao sto saljem i za svakoga za koga procitam u novinama. Pozivam i ja sve dobre ljude posebno Sapcane gde su da su, da pomognu ovoj mladoj zeni poreklom Sapcanki, sms 412 na 3030