Životinje kućni ljubimci kućni ljubimac životinja
Shutterstock
Životinje kućni ljubimci kućni ljubimac životinja

Shutterstock

Ilustracija: Shutterstock

Tokom godišnjih doba kad su temperature ekstremne (leto i zima), valja imati na umu da su napuštenim životinjama, kao i građanima i njihovim ljubimcima na raspolaganju usluge Hitne pomoći. Zaposleni u ovoj ustanovi mogu se pohvaliti podatkom da su samo u prethodnih šest meseci imali više od 1.000 intervencija.

Služba ima kvalitetan veterinarski kadar, salu za hitne intervencije, postoperativni blok, kompletno opremljeno terensko vozilo za hitne intervencije i najsavremenije aparate. Vozilo Hitne pomoći ima i nosilo za prevoz povređenih životinja.

– Radno vreme Hitne pomoći je od 8 do 20 časova radnim danima, a vikendom od 8 do 16 časova. Nažalost, kapaciteti ne dozvoljavaju da imamo drugačije, odnosno produženo radno vreme tokom letnjih i zimskih meseci. Hitna pomoć raspolaže jednim vozilom, tako da i dalje apelujemo na građane da imaju strpljenja i razumevanja, jer tim jednim vozilom opslužujemo čitavu teritoriju grada Beograda – kažu u JKP „Veterina Beograd“.

Usluge Hitne pomoći namenjene su kako napuštenim, tako i vlasničkim životinjama. Tačnije, prema cenovniku (informacije na sajtu Veterina Beograd) usluge Hitne pomoći mogu koristiti i vlasnički psi i mačke kojima je neophodna hitna intervencija.

– Pod tim podrazumevamo intervencije u slučajevima kad je ugrožen život životinje, u slučajevima saobraćajnih nesreća, trovanja, teških povreda… Želja nam je i namera, zavisno od mogućnosti, da u budućnosti proširimo i dodatno opremimo Hitnu pomoć kako bismo još bolje odgovorili na zahteve koje ima grad veličine Beograda – naglašavaju u Veterini Beograd.

Komentari (3)

Da a gradjani

29.09.2017 18:44

bez prava na život.

Dobro

29.09.2017 18:46

odoh ja kod veterinara jer ovi u hitnoj teraju ljude u bolovima na spavanje!

Cecilija

29.09.2017 22:01

Obozavam pse i naravno imam prelepa tri psa !Ali takodje pomazem lutalicama !Ovu onformaciju sam znala zvala ih zimus kad sam nasla maltene smrznutu kucu hitna pomoc nije dosla!Ja sam je zbrinula kod mog veterinara mozda je ovo nesto novo!!!!