Mladenci Venčanje
Shutterstock
Mladenci Venčanje

Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Poslednjih godina moda je da mladencima kao svadbeni poklon darujete novac. Tu nema mnogo filozofije - lepa koverta, prigodna čestitka, ubacite novac unutra i stvar rešena...

Međutim, Kejti i Brendon su u hrpi koverti nakon svog svadbenog veselja pronašli i jednu neobičnu kovertu - dar tetke Elison. Klasična bela koverta na kojoj je rukom ispisana sledeća poruka: "otvoriti nakon prve svađe".

Mladi bračni par ostavio je kovertu po strani i godinama, ma koliko često se posvađali, nikad nisu smeli da privire u nju, jer su strahovali šta će unutra pronaći. Jednostavno, nisu smeli sebi da priznaju neuspeh. Čuvali su tu kovertu za "baš crne dane", ukoliko se nađu pred razvodom, jer su verovali da je u koverti ključ za srećan brak, kakav imaju tetka Elison i njen suprug.

Kad je suprug tetke Elison umro, Kejti i Brendon su napokon odlučili da saznaju šta se skriva u misterioznoj koverti.

U njoj su našli dve manje koverte, jedna je bila namenjena Kejti, druga Brendonu. U njenoj je bilo nešto novca uz poruku da su to pare da kupi picu ili neko drugo jelo koje oboje vole. U njegovoj koverti je bio novac za cveće ili bocu vina.

"Uvek smo mislili da se u koverti nalazi ključ za srećan brak, i na neki način smo bili u pravu. Kad dođe do nesuglasica, treba se opustiti i posvetiti više pažnje onom drugom. Zapravo, tetka je želela da nam poruči da ključ za srećan brak nije tamo negde, nego u nama samima", rekli su Kejti i Brendon.

Komentari (1)

Bakina kuhinja

08.09.2016 23:02

Moja baka mi je pre 40g.rekla da kada se udam nikada ne dozvolim da noc provedem se muzem u ljutnji,i da se nikada ne raspravljam i ne svadjam zbog roditelja,mojih ili njegovih svejedno!Trebalo mi je vremena da to naucim i potpuno prihvatim i evo 36g.braka sa covekom koji me jos uvek slatko zasmeje!