Pismo
Profimedia.rs
Pismo

Profimedia.rs

Ilustracija, Foto: Profimedia.rs

Sidni Dejvis je imala potrebu da napiše pismo u kome objašnjava kako bi vaspitala svoju ćerku - kada bi je imala. Pismo se proširilo društvenim mrežama, a mi vam prenosimo jedan njegov deo:

- Ne želim decu. Nikada nisam sanjala o svojoj deci. Ali, kad bih imala dete… posebno ćerku, naučila bih je da ne čeka. Ništa i nikoga. Postavila bih je ispred ogledala u kupatilu, kao što je moja majka to učinila meni, i naterala bih ju da opet i iznova ponavlja stvari koje voli o sebi, iako u tom trenutku možda ne bi u njih verovala. Ona to treba da čuje i ja bih se pobrinula da to tako bude.

Rekla bih joj da ne čeka dečaka koji će je spasiti. Naučila bih je da je svet uverio žene da su im muškarci potrebni kako bi se osećale potpuno. A, to je velika laž.

Naučila bih je da ne sme da se pravi glupa zbog nekog nesigurnog dečaka. Ne bih joj dopustila da odraste s mentalitetom "uspavane lepotice" i da očekuje nekog tipa koji će je probuditi i spasiti iz njenog dvorca.

Rekla bih joj da je već budna, I da u njoj gori vatra koja može da sprži taj dvorac do temelja, napisala je u svom pismu, između ostalog, studentkinja Sidni Dejvis sa fakulteta u Kaliforniji.

Pismo je postalo viralno i proširilo se društvenim mrežama.

Autorka pisma nema nameru da bilo koga obeshrabri u pronalaženju partnera već je cilj ovog pisma da ohrabri žene i uveri ih kako je važno da veruju da mogu da postignu šta god da požele.

 - Svet je tvoj. Osvoji ga, ja ću biti sve vreme uz tebe - zaključila je Dejvis u svom dirljivom pismu.

Komentari (1)

Kad ce fantomke da ruse Tominu vikendicu

07.10.2016 19:34

Dojma sam da je autorki zao/krivo/imakompleks sto je neke stvari u zivotu propustila, pa zeli na pogresan nacin da prospe svoju frustraciju. Koriscenje kulturnog recnika oslikava njen umisljaj, sto me jos vise brine. Ne bih je preporucio sinu/bratu. Cenim samostalne i ambiciozne, ova lici na razocarano-frustriranu.