Tito
RAS
Tito

RAS

Tito, Foto: RAS

Saša Broz je na svojoj Fesjbuk stranici građanima poručila da se izvinjava zbog, kako je navela, medijskog terora koji svi zajedno trpe radi najvažnije sporedne stvari na svetu - a nije fudbal.

Nakon što je popustio pritisku desnice, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će na prvoj sednici Gradske skupštine predložiti da se Trg maršala Tita preimenuje u Trg Republike Hrvatske.

Njegova najava uzburkala je hrvatsku političku scenu, a na novonastalu situaciju reagovala je i unuka Josipa Broza Tita, Saša Broz.

Ona je navela da joj je izuzetno žao što se hrvatska metropola bavi ovakvim stvarima, a zanemaruje kvalitet života svojih građana.

"Kao prvo, dragi prijatelji, želim svima da se izvinim jer se oni koje smo birali ne bave VAMA / NAMA nego čovekom koji je mrtav 37 godina. Iskreno mi je žao što je očito kvalitet života u metropoli manje bitna od imena jednog trga. Volela bi vas utešiti i reći 'ajd fala Bogu skinuli ga' i ta će tema biti stavljena ad acta…. Izvinjavam se ponovo jer znam da neće. Nažalost. Lobotomiju ljudima ne možeš napraviti zabranama, seljakanjem kipića i trgića jer vidi vraga i žutog i crnog i crvenog i zelenog…", navela je.

Brozova unuka je istakla da ljudi znaju kako se taj trg zove i zašto.

"Oni nostalgični mogu put pod noge pa prošetati po nekom od bratskih trgova i ulica u susedstvu ili otići dalje do Kipra, još dalje do Moskve ili puno dalje do Indije. Tito je otišao u istoriju ?!? Ouuuu jeeeeah odavno još debelo za svog života i tamo će ostati siguran od kipića i trgića", navela je takođe.

Uverava da je njen deda živ i da vidi "Rvacku" danas sam bi, kaže, skinuo ploču sa njegovim imenom sa trga i to - odavno.

"Na kraju izvinjavam se i radi nevidjenog medijskog terora koji svi zajedno trpimo radi najvažnije sporedne stvari na svetu - a nije fudbal. A sad …..ajmo da radimo!!!!", napisala je Saša Broz na svojem Fejsbuk profilu.

Komentari (2)

milijana

27.06.2017 14:27

Draga Sasa, u pravu si 100 posto. Da je deda ziv, bio bi ovog puta puno mudriji i nadmudrio bi Hrvate kao sto je to napravio svojevremeno sa celim svetom. Kao prvo, nebi slao Partizane da ratuju i oslobadjaju Hrvatsku, HrvTSKA DANAS NEBI IMALA SVOJ KRIZNI PUT -bLAJBURG, SRBI nebi imali ustaske jame sa stotine hiljada mucki ubijenih, a onda ni drug TITO ni trg u Zagrebu i bilo kakvu asocijaciju sa Hrvatskom.

kurcovic alojz

27.06.2017 16:27

@milijana - Veza bi mu jedino bio Kumrovec, pod uslovom da je to zaista bio on i da je tamo rodjen. U protivnom , sta ce njemu trg ili ulica u bilo kom delu lijepe vase. Ali, avaj, splet raznoraznih interesa.Zato je istorija uciteljica zivota.