Bele patike
Alo!
Bele patike

Alo!

Bele patike , Foto: Alo!

Ako mislite da sa njima morate da se rastanete jer nema šanse da oribate svu prljavštinu koja se na njima nahvatala, varate se. Sve što vam treba za ovaj poduhvat su bela pamučna krpa, bela pasta za zube, četkica za zube, tečnost za pranje sudova i čaša. Obratite pažnju da krpa i pasta budu beli kako bi patike zaista ostale snežnobele boje.

Dakle, kada ste sve pripremili, na fleke kapnite malo tečnosti za pranje suđa, pa četkicom za zube kružnim pokretima iščetkavajte mrlje. Potom belu krpu pokvasite, pa pređite njom preko fleka i na kraju završite tako što ćete belom pastom za zube istrljati patike. Ukoliko i ne dobijete rezultat iz prve ruke, ne odustajte, jer će se rezultati pojaviti nakon nekoliko pokušaja.

Postoji i drugi trik, a uključuje sodu bikarbonu, vodu i hidrogen. Kašičicu sode, pola kašičice vode i pola kašičice hidrogena pomešajte dok ne dobijete smesu sličnu pasti koju ćete naneti na patike i pertle. Takve ih ostavite na suncu da bi dodatno izbelele, a potom ih prosto protresite i pasta će spasti. Ukoliko i ostane neki komadić smese, samo ga protrljajte i imaćete čiste, bele patike.