Biznismen Poslovna žena Laptop Kompjuter Problem
Shutterstock
Biznismen Poslovna žena Laptop Kompjuter Problem

Shutterstock

Ne nasedajte na ponude za savršeno radno mesto, Foto: Shutterstock

Ako želite dobro plaćen posao u inostranstvu i ako je s vama kontaktirao neki „regruter“ za posao putem Linkedina, pažljivo proverite, ukoliko možete i fizički, sve detalje u vezi sa državom u koju odlazite, načinom dobijanja vize, kompanijom u kojoj vam je ponuđen posao, da ne postanete lak plen sofisticiranih prevaranata. Jer, ako pokušate da pošaljete mejl na „zvaničan“ mejl kompanije, odgovoriće vam da je sve kako treba i može se lako desiti da postanete žrtva prevare.

Krajem novembra, veći broj, uglavnom visokokvalifikovanih građana Srbije, preko „regrutera“ na društvenoj mreži Linkedin dobio je ponudu i pitanje da li su zainteresovani za rad u Velikoj Britaniji. U pitanju je, navodno, kompanija SOGEL iz Edinburga, koja nudi izuzetnu platu i uslove za stručnjake iz Srbije.

- Naravno da sam se odmah zainteresovao za ponudu i poslao povratni mejl. Posle niza upitnika i onlajn intervjua, koje sam morao odraditi u roku od 72 sata, javili su mi iz kompanije da sam ušao u najuži izbor. Naravno, počinje ushićenje i uzbuđenje. I dok se spremam za put u Edinburg na finalni razgovor uživo ili makar „Skajp“ intervju, na mejl mi stiže dokument sa poslovnom ponudom koju je teško odbiti: ugovor na tri godine, fantastična plata, zdravstveno, benefiti, plaćen put i prevoz... - prenosi mašinski inženjer Nenad S. (44), sagovornik „Alo!”, jedan od onih koji su dobili na prvi pogled fantastičnu ponudu!

Naravno, sve ima svoje „ali”... Opširnije o ovoj velikoj prevari, na koju su mnogi već naseli, čitajte u štampanom izdanju Alo! za 8. decembar

Naslovna za 8. decembar 2017.

Alo.rs

Naslovna za 8. decembar 2017., Foto: Alo.rs

 

Komentari (2)

Kolporter

08.12.2017 07:41

Obrazovani a tupavi !!! To samo u Srbija ima.

XXL

08.12.2017 08:14

Dokaz da vlada - očaj. Naravno pa se ne razmišlja, gleda, proverava i bira nego - daj.