Radovan Ćurčić
Aleksandar Dimitrijević
Radovan Ćurčić
Radovan Ćurčić, Foto: Aleksandar Dimitrijević

 

Ćurčiću je u novembru prošle godine uvaljen vruć krompir i zadatak da počisti nered koji je pre njega ostavio precenjeni Holanđanin Dik Advokat, ali nekadašnji trener Javora i mlade reprezentacije nije pokazao da je kalibar da vodi nacionalni tim.
Nije pružio šansu supertalentovanim “orlićima” čak ni kada su kvalifikacije i formalno bile završene, nije predstavio nijednu novu taktičku ideju, pa čak ni promenu u igračkom kadru, a ono što mu se najviše stavlja na teret je činjenica da ne može da izgradi autoritet među reprezentativcima.


- Rukovodstvo FSS-a odlučilo je da krene u potragu za novim selektorom i da prekine saradnju sa Radovanom Ćurčićem. Stav Saveza je da Ćurčić nije pokazao da je sposoban da odvede reprezentaciju na Mondijal u Rusiji. Zamera mu se to što nije izgradio autoritet među fudbalerima, što se jasno videlo protiv Portugala kada su zvezde poput Nemanje Matića i Aleksandra Kolarova bez ikakve potrebe na glup način zaradili crvene kartone i ostavili reprezentaciju u problemu pred naredni kvalifikacioni ciklus - tvrdi naš dobro obavešteni izvor sa Terazija 35.

„Orlovi“
„Orlovi“ , Foto: Aleksandar Dimitrijević


Iako je potpredsednik Saveza Savo Milošević pre nekoliko dana javno istupio i najavio da će Ćurčić nastaviti sa poslom i u narednom ciklusu, to neće biti slučaj jer se sa njim pre svih ne slaže predsednik Tomislav Karadžić. Doduše, male su šanse da i Karadžić zadrži svoju poziciju, ali Ćurčiću nema spasa ni u slučaju da srpska kuća fudbala dobije novo rukovodstvo.


- Savo Milošević se malo zaleteo sa izjavom i njegovo mišljenje ne dele ostali čelnici FSS-a. Ćurčić uživa Savino poverenje, ali je izgubio podršku Tomislava Karadžića. Savez očekuju izbori, ali to ne menja stvari za Ćurčića jer je i u slučaju promena već bivši - ističe naš sagovornik.

 

Učinak Ćurčića na klupi Srbije

Prvi mandat 2011-2012.*
Utakmica 5
Pobede 2
Nerešenih 1
Poraza 2
Drugi mandat 2014-2015.
Utakmica 8
Pobede 4
Nerešenih 0
Poraza 4
*Bio je vršilac dužnosti selektora

 

Piksi neće na klupu “orlova”

Iako se u poslednje dve godine njegovo ime konstantno pominje uz funkciju selektora Srbije, Dragan Stojković Piksi trenutno nema ambicije da se vraća u srpski fudbal. Razlozi su vrlo jednostavni, on ima unosan ugovor u kineskom Gvangžu Rič end Forsu i ukoliko do kraja sezone izbori opstanak, odradiće dvogodišnji ugovor do kraja. O imenu novog selektora Srbije raspravljaće se tek posle izbora u FSS-u koji su zakazani za mart.

Komentari (3)

Bane Kostic

15.10.2015 08:24

Kizu za selektora,ne znam ko bi drugi mogao.

beli-orlovi.com

15.10.2015 16:26

@Bane Kostic - Kiza????? Jesu pio Alkohol? Hahahahahahaha

Mito

15.10.2015 16:15

Ima Boga. Samo još da odradii kod Karadžića i Miloševića, koji je doveo Čurčića. U ozbiljnim državama ko nema uspeh odlazi. Ćao