CSKA - Lokomotiva
Profimedia
CSKA - Lokomotiva

Profimedia

CSKA - Lokomotiva, Foto: Profimedia

CSKA je do finala vodio MVP Evrolige Nando de Kolo, koji je postigao 30 poena, Vitali Fridzon je ubacio 13, a Andrej Voroncevič i Viktor Hrijapa po devet. Srpski košarkaš Miloš Teodosić je utakmicu završio sa osam poena i šest asistencija.

U redovima Lokomotive najefikasniji je bio Malkom Dilejni sa 26 poena, a najbolje ga je pratio Dontej Drejper sa 17 poena.

U drugom polufinalu od 21.00 se sastaju Fenerbahče i Laboral Kuća.

CSKA je silovito ušao u meč i već na samom početku nagovestio kojim tokom će ići utakmica. Poenima De Koloa, Hingisa i Hanjsa moskovski tim je poveo sa 9:0, a tu seriju je prekinuo Dijelni posle nešto više od tri minuta igre.

Lokomotiva se celu prvu četvrtinu mučila u napadu, pa je CSKA na prvi odmor otišao sa 11 poena prednosti.

Na početku druge deonice Drejper je vezao pet poena, nakon čega je ekipa iz Kubanja propustila nekoliko prilika da se potpuno rezultatski vrati u meč. Umesto toga, CSKA se razigrao, trojke su pogađali Voroncevič, Fridzon i Teodosić, pa je moskovski tim stigao i do najveće prednosti od 16 poena, a na veliki odmor se otišlo rezultatom 47:37.

CSKA je u na startu treće četvrtine stigao do 15 poena razlike, ali Dilejni nije dozvolio Moskovljanima da prelome utakmicu. Vezao je dve trojke i spustio svoju ekipu na jednocifreni zaostatak.

Međutim, do kraja tog dela igre CSKA je uspevao da, pre svega zahvaljujući De Kolou, održi prednost pred poslednju četvrtinu.

I u poslednjih 10 minuta Dilejni i Drejper su na momente nagoveštavali da Lokomotiva može da napravi potpuni preokret, ali je CSKA odbio sve napade i plasirao se u finale.