Svaka žena mora da je ima
shutterstock
Svaka žena mora da je ima

shutterstock

Svaka žena mora da je ima, Foto: shutterstock

Ovaj komad garderobe prosto morate da imate u ormanu, jer se često ispostavi da je spas u zadnji čas. Najbolje od svega je što ista haljina u kombinaciji sa nekoliko različitih odevnih predmeta i kojim komadom nakita može izgledati potpuno drugačije, da ne kažem kao nova.

Da se razumemo, mala crna haljina predstavlja širok pojam jer je možete kupiti u raznim oblicima. Po modnim pravilima, ona treba da bude bez rukava, pripijena uz telo i malo iznad ili ispod kolena. Međutim, kako moda dozvoljava igranje sa materijalima, dužinama i modelima, ona može imati i rukave, bretele, može se širiti od struka nadole ili biti skroz uska.

Kao što sam već spomenula, ona je kreirana tako da se može nositi gde god da krenete. Njena prvobitna namena bila je za koktel žurke, ali uz neku ogrlicu, minđušice i narukvice ona postaje i glamurozna, elegantna večernja kreacija. Kada preko nje obučemo sako ili blejzer, crno haljinče se pretvara u idealan izbor i za posao.

Što se obuće tiče, ni tu nemate problema, jer, verovale ili ne, čak i patike idu uz nju. Naravno, osim njih, idu i čizme, baletanke, sandale, niske i visoke štikle. Još jedna prednost male crne haljine je ta što se uz nju slaže čitav spektar boja. Pritom, ne morate je kombinovati samo sa jednom, već je možete potpuno ušareneti. Kada se odlučite za boju cipela, birajte i druge propratne detalje, kao što su torbica, šminka i nakit.

Crno-crvena - idealna kombinacija

Ove dve boje se savršeno slažu. Crna haljina i crvene cipele idealno stoje crnokosim lepoticama. Osim efektnih štiklica, odlično će ići i crvena tašnica ili crveni sako i, najslađe za kraj, - crveni karmin. Od nakita bi se odlično uklopio neki u zlatni nijansama. Mada, ako ste se odlučile za crnu haljinu i crvene cipele, ne trebaju vam ostali detalji, nego samo zgrabite lepu crnu pismo tašnu i neka vaša pojava oduzima dah.

Oprezno sa plavom i ljubičastom

Znam da sam već istakla da uz crnu haljinu idu mnoge boje, ali sa ljubičastom i plavom treba biti obazriv. Ako obujete tamnoljubičaste cipele, one od crne haljinice neće uspeti da dođu do izražaja, pa je onda bolje obuti neku svetliju nijansu ove boje. Isti slučaj je i sa plavom, naročito kraljevskom, koja je trenutno najaktuelnija, ali, nažalost, nije efektna u ovoj kombinaciji. Mnogo je lepša obrnuta varijanta ljubičasta ili plava haljina i crne cipele ukoliko obožavate ove dve boje.