Slavlje crno-belih u Felčutu
EPA/Szilard Koszticsak
Slavlje crno-belih u Felčutu

EPA/Szilard Koszticsak

Slavlje crno-belih u Felčutu, Foto: EPA/Szilard Koszticsak

Partizan je i ove sezone obezbedio jesen u Evropi. Posle traljave igre i beogradskih 0:0, gledali smo sasvim drugo lice momaka u crno-belim dresovima. Fantastičnom partijom, tečnom igrom koja je do izbezumljenosti dovodila Videoton, crno-beli su došli do trijumfa od 4:0, golovima Tavambe u 6, Sume u 24 i dva puta Uroša Đurđevića u 35. i 87. minutu meča.

Na taj način Partizan se osvetio Mađarima za nanet poraz od 5:0 u tadašnjem takmičenju Kupa UEFA 1984. godine.

Partizan je osmi put u poslednjih 11 godina izborio mesto u grupi UEFA takmičenja (šesti u Ligi Evrope), a deseti ukupno.

Crno-beli će čekati sutrašnji žreb, gde će saznati imena tri rivala sa kojima će se na jesen nadmetati u Evropi.

Tok meča:

90. minut - KRAJ MEČA, PARTIZAN JE U LIGI EVROPE!

87. minut - Goooooooool! 4:0 - Uroš Đurđević! Drugi Urošev gol na meču.

85. minut - Kakva prilika za Đurđevića, promašio je šansu "jedan na jedan" sa golmanom. Doduše, imao je protivničkog štopera na leđima, koji mu je malo zasmetao.

75. minut - Partizan je stabilan, sve ukazuje na to da crno-beli imaju apsolutnu kontrolu utakmiceo da je potrebno da istekne još samo malo više od 20 minuta kako bismo dočekali da šampion Srbije ode u grupnu fazu Lige Evrope.

64. minut - Janković je imao šansu sa desne strnae, tukao je ka golu Videotona, opasno je ovo bilo. Saša Ilić ulazi u igru umesto Sume.

60. minut - Lazović je imao solidnu priliku, ali daleko je to bilo od gola. Odmah potom Tavamba je bio u prilici posle centaršuta Jankovića, no promene nema, i dalje je 3:0 za Partizan!

Bojan Ostojić i Danko Lazović

EPA

Bojan Ostojić i Danko Lazović u duelu, Foto: EPA

54. minut - Crno-beli odlično deluju na terenu, deluje da su bliži postizanju 4. gola nego što je Videoton u stanju da pripreti gostima iz Beograda. Miletić je opasan preko desne strane. Đurđević vreba šansu.

46. minut - Videoton ostaje sa igračem manje, kapiten Juhaš dobija drugi žuti karton nakon faula nad Đurđevićem.

45. minut - Počelo je drugo poluvreme, Partizanu se smeši Liga Evrope, dok je pred Videotonom nemoguća misija.

PRVO POLUVREME:

45. minut - Kraj prvog poluvremena, reklo bi se da Partizan ima nedostižnu prednost. Mađari će morati da daju četiri gola, a da ne prime nijedan više ukoliko žele u Ligu Evrope.

40. minut - Pokušaj Mađara da isceniraju penal, nije im uspeo. Stopira je pao u kaznenom prostoru Partizana, pored Vulićevića, ali ga bek crno-belih nije ni dotakao, niti je arbitar naseo.

36. minut - Goooooooool!!! Đurđeviiiiiiiiiiiić! Partizan melje Vidoton - trenutno 3:0! Još jedna kontra crno-belih i još jedna sjajna realizacija. Ovoga puta Marko Janković u ulozi asistenta.

 

24. minut - Gooooooooooooool!!! Sejduba Sumaaaaaaa! Za 2:0! Crno-beli imaju sjajan kapital. Odlična akcija crno-belih. Milan Radin je povukao napad kroz sredinu, dodao do Uroša Đurđevića, a ovaj uposlio najskuplje pojačanje u istoriji kluba koji je rutinski smestio loptu u mrežu domaćina.

 

20. minut - Šteta... Partizan postiže još jedan gol, koji je poništen zbog ofsajda. Janković je sjajno doturio loptu do Đurđevića koji se odlično snašao, ali iz nedozvoljene pozicije.

12. minut - Videoton pritiska, Henti sada šutira pored gola. Ne bi trebalo Partizan da se opušta.

9. minut - Opet prilika za domaćina. Lazović sad preti glavom, posle centaršuta s desne strane. Lopta ide pored gola.

6. minut - Goooooooool! Tavambaaaaa!!! Kakav početak! Prvi ozbiljniji napad crno-belih i odmah pogodak! Partizan vodi 1:0!

 

4. minut - Imao je Videoton lepu šansu na početku meča, lopta je došla do Loika Nega, ali se golman Stojković sjajno isprečio.

1. minut - Počela je utakmica na "Pančo areni".

Nakon prošlosezonskog posta, vreme je za crno-belu jesen u Ligi Evrope. Fudbalerima Partizana ostala je još jedna prepreka, još jedan stepenik, koji će morati večeras da preskoče.

SASTAVI:

VIDEOTON: Kovačik - Nego, Juhaš, Fiola, Stopira - Patkai, Hadžić - Šuljić, Lazović, Henti - Šćepović. Rezerve: Horvat, Fejes, Marić, Sabo, Tamaš, Varga, Gereši. Trener: Marko Nikolić.

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, Nemanja R. Miletić, Ostojić, Nemanja G. Miletić - Everton, Radin - Janković, Tavamba, Suma - Đurđević. Rezerve: Jovičić, Ćirković, Đuričković, Marjanović, Ilić, Pantić, Jovanović. Trener: Miroslav Đukić.

Komentari (2)

Kolporter

24.08.2017 22:00

Ajde!!!

Сале

24.08.2017 22:26

П А Р Т И З А Н!