BURNO U PODGORICI Haos u Skupštini Crne Gore, padaju teške reči
Skupština CG

Burna sednica o Vladinom predlogu o skraćenju mandata Skupštini počela je skoro pet sati posle prvobitno zakazanog termina i trajala je samo nekoliko minuta. Odmah zatim održava se sednica o skraćenju mandata Skupštini i predlogu opozicije i koalicije Crno na bijelo da se glasa o nepoverenju Vladi Zdravka Krivokapića.

PUKLA BRUKA U CRNOJ GORI?! Medojević otkrio zastrašujuće manipulacije! - Alo.rs

Poslanici u crnogorskom parlamentu juče nisu raspravljali o razrešenju potpredsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića, pošto dnevni red nije dobio potrebnu podršku.
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da zna da više neće biti premijer jer je to dogovorio crnogorski predsednik Milo Đukanović sa delom vlasti.
Sinoć je ispred zgrade Skupštine u Podgorici održan protest sa kog je poslanicima poručeno da, ukoliko ne bude ispoštovana narodna volja, protesti će se nastaviti.

Vuksanović je, između ostalog, nazvala Vladu „nacionalističkom i fašističkom i izdajničkom“ i rekla „Srećna vam sloboda“, misleći na smenu Vlade. Rekla je i da je Vlada pala „onog dana na Belvedereu“, aludirajući na ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju.
Ona je kazala i da će Krivokapić završiti u zatvoru, te da je Otvoreni Balkan drugi naziv za „Srpski svet“.
Slaven Radunović (DF) „zahvalio“ se poslanici SDP jer će, kako je kazao, oni koji žele manjinsku vladu sada sigurno odustati od saradnje sa SDP i njihovim saradnicima iz DPS.
Vladimir Joković (SNP) kazao je da se za Vladu može svašta reći, ali ne i da je „nacionalistička i fašistička“.

Poslanica Draginja Vuksanović Stanković (SDP) poručila je manjinskoj vladi da može da sanja o Temeljnom ugovoru sa SPC, popisu i Otvorenom Balkanu i da će je zbog toga smeniti.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading