CRNA GORA NASTAVLJA PROGON SRBA Mitropolit Joanikije nazvan fašistom!
Foto: Printscreen

- Bliži se 13. jul i broj antifašista u Crnoj Gori, kako to već biva u danima pred rečeni datum, višestruko prevazilazi broj stanovnika. Nema toga ko nije antifašista, uključujući tu i četnikofilnog premijera. Čak i novoinstalirani mitropolit, koji je crkveno ime uzeo po fašističkom duhovniku, stoički sluša partizanske pjesme - navodi se u skandaloznom tekstu. 

Andrej Nikolaidis se čak uvredljivo izražava i o blaženopočivšem mitropolitu Amfilohiju.

- Da li neko u Crnoj Gori danas zaista misli da je performativni antifašizam ovdašnje političke elite ozbiljna prepreka fašizmu? Naročito zato što je ta elita, sve navodno boreći se protiv fašizma, udarnički stvarala društvene preduslove za njegov razvoj. Da, njihov će nas performerski antifašizam spasiti baš kao što je performativni sekularizam DPS-a bio prepreka Amfilohijevoj klerikalnoj revoluciji koja je okončana na izborima prošle godine. Vranac klerikalizma je tu prepreku preskočio kao da je nema - piše on. 

Nikolaidis je čak u kolumni za CDM optužio Vojsku RS za navodni genocid u Srebrenici, te istakao da mu smeta što je Srebrenica srpski grad.

Andrej Nikolaidis je svojevremeno morao da plati 12.000 evra srpskom režiseru Emiru Kusturici zbog klevete, a bio je i savetnik Ranka Krivokapića koji je ozloglašen po antisrpkom delovanju, iako je fakultet završio u Beogradu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading