ABAZOVIĆ SE PRODAO MILU? Opasno prekrajanje izborne volje građana
Foto: Printscreen

Lider URA i potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović je, nakon potpisivanja memoranduma, rekao da se radi o paktu pomirenja i da nije uvod u stvaranje manjinske vlade. Ipak, da se nešto sumnjivo dešava pokazalo se nakon oglašavanja portparola DPS-a Andrije Nikolića, koji je izjavio da bi njegova stranka rado podržala manjinsku vladu na čelu s Abazovićem, odnosno da su spremni da ih podrže.

- I naići će na podršku DPS-a. Mi tražimo način da dođemo što pre do smene nekompetentne i nacionalno neodgovorne vlade i verujem da ćemo to uraditi sa partnerima, sa svim onim strankama koje baštine proevropske i građanske vrednosti - rekao je Nikolić, dodavši da će DPS to učiniti jer je „državotvorna stranka koja je uspela da sačuva svoje dostojanstvo“.

Na izjave Abazovića i Nikolića odmah su reagovali iz Prave Crne Gore i Demokratskog fronta.

ABAZOVIĆ SE PRODAO MILU? Opasno prekrajanje izborne volje građana

Foto: Alo.rs

 

Marko Milačić, narodni poslanik u Skupštini Crne Gore i predsednik  Prave Crne Gore, oštro je osudio memorandum, a Nebojša Medojević, predsednik Pokreta za promene i jedan od lidera DF-a, nazvao je ovaj dogovor kapitulacijom, izdajom, anticrnogorskom i antipravoslavnom koalicijom.

- DPS je otvoren, umesto da bude zatvoren. Ko je jamio, jamio. Milu opšti imunitet od krivičnog progona, lopovska sekta DPS će dati podršku anticrnogorskoj i antipravoslavnoj koaliciji da formiraju izdajničku i kvislinšku vladu suprotno volji građana iskazanoj na izborima 30. avgusta. I Milo sit i Lajčak na broju (žiro računa) - zaključio je Medojević.

On je još pre potpisivanja memoranduma bio oštar, poručivši uoči njegovog potpisivanja da ako je tačno da u njemu piše da „Crna Gora mora biti država u kojoj se neće sprovoditi revanšizam po bilo kom osnovu“, onda se to „može nazvati nikako drugačije nego Memorandum o kapitulaciji i izdaji“.

- Ideja davanja garancija Milu Đukanoviću o imunitetu od bilo kakvog krivičnog progona je opasna poruka da naše društvo ni njegova elita nemaju hrabrosti niti svesti o značaju pravde za izgradnju jednog slobodnog, demokratskog društva i pravne države - naveo je Medojević, dodavši da zabrana DPS-a, za koju se zalaže, nije revanšizam, nego pravda.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Коста

17.12.2021 08:09

Ееее, турчин је то. Баш њега брига и за Мила, он само гледа муслиманску коалицију са турцима и шиптарима. Хоће да учврсти зелену трансверзалу.