Jači od  svih:  Nebojša  Čović
Vesna Lalić
Nebojša Čović

Marko Metlaš

Nebojša Čović, Foto: Marko Metlaš

Prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana, prema saznanjima „Alo!“, obavestio je najbliže saradnike da je dobio garancije državnog vrha Srbije da će dobiti finansijsku pomoć i da će crveno-beli biti konkurentan evroligaški tim i sledeće sezone. Ovakav rasplet znači da se neće obistiniti najave da bi Čović mogao da digne sidro i prepusti nekom drugom vođenje kluba, kao što je delovalo pre samo nekoliko dana.

- Predsednik je razgovarao sa najbližim saradnicima. Uveravao ih je da se ne brinu, da je sve pod kontrolom. Što se tiče finansija, Čović je naglasio da će biti sređene. Pominjao je pomoć države, ali i sadašnjeg sponzora MTS, koji će ostati u klubu i isplatiti sva dugovanja iz ove sezone - priča za „Alo!“ izvor vrlo blizak klubu, a koji je insistirao na anonimnosti.

Ovakav rasplet govori i da ostanak Dejana Radonjića na klupi šampiona Srbije i ABA lige više nije naučna fantastika.

- Dejo nije ni u jednom trenutku uslovljavao bilo koga iz kluba što se tiče ostanka. Njemu je Zvezda prioritet, ali želi da sačeka da vidi šta se dešava sa klubom i kakve su ambicije. Naravno, i da dobije garancije da će igračima biti isplaćena sva dugovanja iz ove sezone - objašanjava naš izvor.

Možda i sponzor iz Azije!

Činjenica da je Nebojša Čović početkom aprila boravio na „Sportskom forumu” u Pekingu raspalila je maštu mnogim zvezdašima, koji su već videli nekog sponzora iz Kine u klubu. Da to nije nemoguće, svedoče reči i našeg dobro upućenog sagovornika.

- Ne treba povezivati Čovićevu posetu Kini i eventulni dolazak jedne velike kompanije iz Kine, za koju se priča u klubu da bi mogla da popuni sponzorski pul. Reč je o multinacionaloj firmi koja se bavi proizvodnjom telekomukacione opreme - jasan je naš izvor.

U svakom slučaju, očekuje se da će sve biti potpuno jasno 26. juna, za kada je zakazana sednica Skupštine Košarkaškog kluba Crvena zvezda. Jasno je da Zvezdi predstoji rekonstrukcija tima. Kapiten Luka Mitorović je već viđen u redovima nemačkog Bamberga, navodno je Bajern iz Minhena najveći favorit da obezbedi usluge Stefana Jovića, ali i Branka Lazića. Status stranaca koji su prošle sezone nosili crveno-beli dres je jasniji - i Nejtu Voltersu i Dionu Tompsonu su istekli ugovori. Zvezda bi mogla da ostane i bez Čarlsa Dženkinsa, dok je za sada gotovo izvestan ostanak onih iskunijih - Milka Bjelice i Ognjena Kuzmića. Šuška se da bi prvo pojačanje mogao da bude plejmejker Ognjen Jaramaz, koga je nedavno izabrao Njujork na NBA draftu, a moguć je i povratak krilnog centra Nikole Jankovića. Momak koji je karijeru počeo u mlađim kategorijama FMP-a, a zatim je nastavio kao junior crveno-belih posle ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji ova dva kluba, napustio je Beograd kada nije želeo da potpiše prvi profesionalni ugovor sa klubom. Ipak, prošle sezone je pokazao da je sazreo, odigrao je odlično za ljubljansku Olimpiju, pa bi mogao da dobije i poziv tima koji će sledeće sezone igrati Evroligu.

Zvezda do Pekinga: Liu Bing i Nebojša Čović

Marko Metlaš

Zvezda do Pekinga: Liu Bing i Nebojša Čović , Foto: Marko Metlaš

 

Komentari (1)

Sve bi ja njih na branje malina

25.06.2017 15:18

Ko je lud da napusti zlatni rudnik .