Čokoladni mus
Profimedia
Čokoladni mus

Profimedia

Čokoladni mus, Foto: Profimedia

Sastojci:

300 g čokolade

140 ml mleka

350 g slatke pavlake

4 kašike hladne Vode

1 želatin u prahu

4 kapi arome ruma

Priprema:

Paketić želatina staviti u manju posudicu i preliti sa četiri kašike hladne vode. Ostaviti 10 minuta da nabubri.

Čokoladu rastopiti na pari, pazeći da ne zagori. Činija u kojoj je topite ne sme da dodiruje vodu. Mleko i aromu ruma zagrejati, ali da ne provri. U to dodati želatin i promešati da se želatin otopi. Rastopljenoj čokoladi dodati mleko s želatinom i sve sjediniti i dobro promešati. Ostaviti sa strane da se malo ohladi. Slatku pavlaku promiksati, ali ne jako. Neka bude srednje gusta da bi se lakše mogla pomešati sa čokoladom. Kada se čokolada malo ohladi da nije vrela, dodati pavlaku i dobro sve sjediniti. Tako pripremljenom smesom puniti čašice ili posudice u koje ćete stavljati mus. Možete i staviti na hlađenje celu činiju, pa kasnije servirati kao sladoled kuglice.

Mus dobro ohladiti nekoliko sati i servirati hladan.

Tagovi