Čistačica
Shutterstock
Čistačica

Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ovo je za „Alo!” potvrdila i sama Ljiljana Janković, koja je 17. januara u Beogradu operisala štitnu žlezdu.

- Dok sam nakon operacije ležala u bolnici, pozvali su me iz Gradske uprave da me obaveste o otkazu i rekli su mi da će kurirom poslati dokumentaciju da je potpišem. Međutim, ja sam u petak otpuštena iz bolnice, te sam prekjuče bila samo na previjanju, pa kurir nije došao do mene. Pretpostavljam da me jednostavno nije zatekao kada je dolazio - priča pedesetdevetogodišnja Ljiljana.

Dušan Aritonović

Promo

Dušan Aritonović, Foto: Promo

U Gradskoj upravi je, kaže, zaposlena već 20 godina i ne može da veruje na koji način pokušavaju da je otpuste.

- Toliko me je to pogodilo da ne mogu da vam objasnim. Kao da mi sama operacija nije dovoljna bol i briga, već da mi odmah nakon nje saopštavaju da ostajem bez posla i to čak ne ni lično, već da mi po kuriru šalju u bolnicu otkaz - u neverici će Ljiljana.

Vreme meri peščanikom

Iako skandalozan i nehuman, Vranjance potez načelnika gradske uprave Vranja Dušana Aritonovića nije iznenadio. Naime, „Alo!“ je već pisao o tome kako Aritonović, između ostalog, peščanim satom koji je podesio na tri minuta precizno ograničava vreme trajanja sastanaka sa građanima.

I njena koleginica, pedesetsedmogodišnja Dika Selimović, doživela je pre dva dana isti stres.

- Ja sam od 15. decembra bila u Kliničkom centru Beograda, gde sam ležala nakon što su mi ugrađena tri bajpasa. Međutim, kako valjda više nije bilo mesta u Kliničkom centru, prekjuče su me sanitetom Hitne pomoći prevezli u bolnicu u Vranju. Čula sam da je trebalo da nam pošalju otkaze po kuriru, ali izgleda da su mene prevezli za Vranje pre nego što je otkaz stigao u beogradsku bolnicu - navodi Dika.

Bolnica

Profimedia.rs

Ilustracija, Foto: Profimedia.rs

Kaže, ako joj zaista sada daju otkaz, ne zna šta će.

- Meni su potrebni lekovi i hrana, a sama, ako mi verujete, ne mogu ni do toaleta, ne znate koji su to bolovi koje trpim. I šta ja da radim? Ko će mene uopšte, kada budem mogla ponovo da radim, da zaposli ovako bolesnu? A oni da mi uručuju otkaz dok još ležim u bolnici! Neću ništa da potpisujem ni ako mi donesu - poručuje rezignirano Dika za „Alo!“.

Gradska uprava: Nisu napisana rešenja!

U GU Vranje potvrdili su da je na osnovu Zakona i odluke Vlade RS utvrđen manji broj zaposlenih, te da je GU dobio 18 mesta manje, a da su njime obuhvaćene dve službe – služba obezbeđenja i služba održavanja higijene. No, tvrde da nisu pokušali u bolnici da im uruče otkaze.

- To nije istina i ja takav nalog nisam izdao. Tim pre što rešenja o otkazu nisu ni urađena, a kamoli pokušana njihova dostava. Pogotovo ne u bolnici - kaže Aritonović za „Alo!“, uprkos tvrdnjama radnica.

Dodaje i da su zaposleni sa teškim dijagnozama već podneli zahtev za invalidsku penziju. - S obzirom na dijagnozu, očekuje se da oni budu pozitivno rešeni. Neke koji su mi se obratili primio sam na razgovor i odmah ugovorio sastanak sa direktorom fonda PIO, gde je dogovoreno da se zahtev za invalidsku penziju razmotri i da se po njemu odluči njihova pozicija u što kraćem roku - tvrdi Aritonović.

 

Komentari (6)

nedjo

24.01.2018 13:37

da li ovi zakozvani ljudi koji rade ovakvo zlo sopstvenom narodu imaju duše u sebi,boje li se boga ako ne ovozemaljskih sila?

Li

24.01.2018 13:42

E ti je Srbija sramota

TANJA

24.01.2018 15:53

Sram vas bilo udarate gde je najtanje a koliko vas sedi po kancelarijama a skoro da ne radi nista ?????

More motka brate

24.01.2018 15:57

Za ovakve neljude.

Ned Stark

24.01.2018 16:06

Kako sad to, zar SNS nije partija iz naroda, za narod? Mora da je u pitanju DOS. Nema drugog objasnjenja. Djilasov covek. Sto posto.

N.N.

24.01.2018 17:16

Ima li neke NVO da brani zaposlene od bahatih, osiljenih....???