Nije srećan zbog kuma: Tomislav Nikolić
Vladimir Živojinović
Toma Nikolić

Vesna Lalić

Toma Nikolić, Foto: Vesna Lalić

Osim sada već starih kandidata Rasima Ljajića, Ivice Dačića, Vojislava Šešelja, Zorane Mihajlović i Boška Obradovića, kao „kandidati“ da naslede Tomu pojavili su se i Miroslava Milenović, članica Saveta za borbu protiv korupcije, Bora Đorđević, estradni umetnik, a čak je i ime srpskog režisera Emira Kusturice zloupotrebljeno u te svrhe.

Da li se opozicija ujedinjuje? Razgovore, tvrde akteri, još ne vode. Zajedničkog kandidata bi podržali, ali može li taj neko da zadovolji različite kriterijume? U tu svrhu, lideri opozicije već se sastaju i traže najbolje rešenje s kojim bi svi zajedno izašli pred narod.
Kako „Alo!“ saznaje, najbliži kandidaturi ujedinjene opozicije za sada su Boris Tadić i Saša Janković, ali nije isključeno da to bude i neko iz DS-a.

Dragan Šutanovac, novi predsednik Demokratske stranke, kaže za „Alo!“ da još nije prelomio da li će biti kandidat za šefa države.

- Nisam blizak toj ideji. Još nismo odlučivali o tome - kaže Šutanovac i dodaje da su demokrate bliže stavu da izađu na predsedničke izbore u koaliciji.

Dragan Šutanovac

RAS

Merka Nikolićevu fotelju: Dragan Šutanovac, Foto: RAS

- Mi smo za to da idemo na pobedu sa svim proevropskim snagama koje dele naše vrednosti - kaže Šutanovac za „Alo!“.

On je odbacio pisanje medija o tajnim sastancima lidera opozicije na kojima se traži predsednički kandidat.

- Ma nisam bio ni na jednom tajnom sastanku, još nisam predsednik stranke, to ću biti tek nakon skupštine, tako da nemam tajne sastanke ni sa kim - kaže on.

- Ne bežimo od toga da imamo zajedničkog kandidata, ali nacionalne opozicije. Nama je važno kako će se taj kandidat postaviti prema KiM, EU i NATO - kaže Sanda Rašković Ivić.

„Favorit će biti onaj koga podrži Aleksandar Vučić. Tomislav Nikolić je uspeo da smanji svoj politički kapital i rejting. Između ostalog i zato što mu mediji nisu bili naklonjeni, ali i zbog političke pasivnosti, tako da je slabiji nego pre četiri godine. Ipak ponavljam, onoga koga podrži SNS ili Vlada je glavni pretendent, svi ostali su smešni i imaju manje šanse ili gotovo nikakve za pobedu“, kaže za „Alo!“ politički analitičar Branko Radun.

Predsednički izbori trebalo bi da budu održani najkasnije u maju sledeće godine. Nema sumnje da je trka za fotelju već počela.

Komentari (3)

kocovski

02.10.2016 18:45

kakvih sve budala ima majkovicu.

vesna

03.10.2016 07:50

@kocovski - Mislis na narod koji bira cirkus tipa Toma, Boris....., ima i nize, samo malo strpljenja, mogu Srbi to!

goran

03.10.2016 10:37

A ko to nije cirkus od politicara u Srbiji?Prvo premijer je glavni cirkuzant pa svi ostali...samo u Srbiji ljudi bez dana radnog iskustva i nestrucni mogu da dodju na mesto premijera,ministra,predsednika...