Peti oktobar
profimedia
Peti oktobar

profimedia

Peti oktobar, Foto: profimedia

Prema njihovim rečima, agenti CIA odavno obilaze teren po Beogradu i pripremaju se za akciju, a primetne su pojačane aktivnosti drugih bezbednosnih službi u Srbiji.

- Velike službe kao što su CIA, NSA i MI-6 često koriste usluge manjih agencija prijateljskih zemalja, ali u slučaju Srbije primetno je da same obavljaju određene zadatke - kaže nam naš izvor iz bezbednosnih službi.

SAD i Rusija stavljaju šapu na Srbiju

Analitičar Aleksandar Radić kaže za „Alo!” da se Srbija nalazi na udaru dve sile.

- Situacija se iz dana u dan bitno zaoštrava i onda ne čude ovakve izjave Lavrova. Svaka strana ima svoj obrazac, i SAD i Rusija, a cilj je pridobiti Srbiju. Pitanje je da li u Srbiji postoje struje i opozicija sposobne da izvedu nešto poput Majdana. Pre svega bih ovakve izjave tumačio kao pokušaj stavljanja šape na Srbiju - kaže on.

Bivši obaveštajac Božidar Spasić za „Alo!” kaže da upozorenja Sergeja Lavrova ne smemo da zanemarimo, jer je on to rekao na osnovu uvida u dokumentaciju Federalne službe bezbednosti (FSB).

- Agenti FSB-a, koji su dosta prisutni u Srbiji, poslali su svoje izveštaje u Moskvu i na osnovu njih Lavrov je izgovorio da se Srbiji sprema scenario sličan Majdanu. Agenti CIA odavno pojačano deluju u Srbiji i sigurno je da postoje planovi i za smenu vlasti, pa se kao prva meta izdvaja predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ono što je u ovome momentu problem za zapadne agente je određivanje „izvođača radova Majdana u Beogradu“, jer je opozicija veoma slaba i nikakve pare koje dolaze sa Zapada ne mogu da pomognu. Sada je na delu operacija čekanja povoda kako bi se izvukao narod na ulice, a tražiće se bukvalno dlaka u jajetu - kaže Spasić i poziva na oprez jer, kako kaže, CIA se već dokazala u slučaju Čaušeskua, Miloševića i u Ukrajini.

Dr Orhan Dragaš, direktor Međunarodnog instituta za bezbednost, kaže za naš list da je situacija više nego ozbiljna.

- Sergej Lavrov je definitivno jedan od najiskusnijih diplomata na svetu. Dakle, njegove navode i upozorenja svakako treba ozbiljno shvatiti i analizirati. Što se tiče nekog Majdana u Srbiji, tačnije organizovanja nasilne promene vlasti od strane stranih službi i tajkuna, smatram da je to malo verovatno. Srbija je stabilna zemlja, ima jako vođstvo sa predsednikom Vučićem na čelu, koji je i do sada uspešno odolevao pritiscima velikih sila sledeći samo interese Srbije, što često nije lako u ovim globalnim promenama. Naše službe bezbednosti, pre svega BIA i MUP, vođene profesionalcima sposobne su da, pre svega preventivno, uoče, ali i spreče bilo kakve destruktivne i obaveštajne aktivnosti spolja - kaže on za „Alo!”.

Vučić: Štitimo svoje interese

Srbija će u međunarodnim odnosima štititi svoje nacionalne i državne interese, nezavisnost i suverenost u odlučivanju i slobodu, kao najvišu vrednost koju naš narod baštini, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom. Vučić i Čepurin razgovarali su o političkom dijalogu i ekonomskoj saradnji dve zemlje, pre svega u oblasti energetike, kao vezivnom tkivu za sve oblasti privrede, saopštila je služba za saradnju sa medijima predsednika Republike Srbije.

 

Komentari (59)

Žeks

02.11.2017 05:25

Ko o čemu, vi o unutrašnjim i spoljašnjim pretnjama. Zašto bi CIA rušila Vučića kad ga drže u šaci otkad su ga postavili za lidera? Dok njegovi glasaju po nalogu i on potpisuje po nalogu tu nema potrebe za rušenjem.

tačno si rekao

02.11.2017 08:57

@Žeks - ali ne može da prodje bez dramatike!

Šaka

02.11.2017 09:14

@Žeks - Pa, vidi da vrda! Sedi na dve stolice, to vide i mala deca! Čas priča ovo, čas priča ono...Ako to prolazi kod našeg naroda, kod njih ne! Ni kod Rusa, ni kod Amerikanaca! Ali za nas to nije bitno! Mi želimo da živimo dostojanstveno, a ne ovako jadno, bedno,siromašno...

Zorica

02.11.2017 05:50

Cia snajka cia

valjevac

02.11.2017 06:12

Nemoj me ti av stititi molim te,pusti me da propadnem

Zorica

02.11.2017 06:12

Ko ih je postavio,taj ce i da ih srusi

Peki

02.11.2017 06:15

U strahu su velike oči.

Sam protiv svih!

02.11.2017 06:18

Bas poodavno su u zapecak gurnute teorije zavere i pokusaji atentata! Izbori se priblizavaju,i krajnje je vreme dramu dici bar za dva nivoa vise! Supermenove akcije su nedovoljne,a narod ponovo razmislja o bedi.Znaci,beogradski penzioneri su munjevitom akcijom zbrinuti tandara-mandara karticom,a ostalima ce biti dovoljna akcija epskih razmera o spasu svih nas i naravno basnoslovnih 5.000din.

Peki

02.11.2017 06:19

Peti oktobar je bila narodna odbrana izborne volje glasača koju je Milošević hteo da pokrade. Nije valjda da bi neko opet krao glasove?

Jasna Simonović

02.11.2017 06:44

Mislim da je to bezrazložan strah ...Narod Srbije je dovoljno pametan da ne skida više vlast po ulicama kju pamet ad je lakše zaokružiti...a i dovoljno je već grad razrovan radovima popravki po ulicama ...jedino fali da se reši zla u sebi i boljima od sebe da prednost...E, to se nekad učilo od Amerikanaca (iz vremena proseperiteta)...ma ni ta CIA nije više strah i trepet koji je bila, sve su to ljudi...Rešenje uvek postoji....tako nekako

Jel zato

02.11.2017 08:55

@Jasna Simonović - pola Beograda zatvoreno i kopaju se rupe, tj.bunkeri?

Listić

02.11.2017 09:07

@Jasna Simonović - Nije valjda da veruješ da se na izborima može naka vlast skinuti?! Zar ne vidiš da vrdaju i da neće biti izbora! Boje se izbora u Beogradu!

Jasna Simonović

02.11.2017 10:57

@Jasna Simonović - Izvinjavam se, rešila sam da više ne odgovaram ljudima bez imena i prezimena, iako razumem njihov strah...

Jasna Simonović

02.11.2017 11:03

@Jasna Simonović - Izvinjavam se što zbog nedostatka vremena nemam vremena da odgovaram na komentare bez imena i prezimena iako razumem nedostatak hrabrosti...ali eto, ako nešto pomaže ponoviću navodno reči našeg Hrista: Ljudi, nemojte se plašiti...Nemojte se plašiti---ps u rupe sadite cveće i gradite kuće, a predložite ljude koje mislite da treba da zaokružite...ne samo na izborima nego na svakom punktu ...institucije, fabrike, radnje, ja gde god idem pohvalim kad treba i iskritikujem koga treba...lep pozdrav

aca021

02.11.2017 06:46

Ako je to tacno, sta rade nase sluzbe. Usput to sto Rusi vrsljaju je uredu, a ovi drugi nije uredu. Mislim da i i jedni i drugi a i ostali nebi smeli to da rade, a da nasa sluzba to ne drzi pod kontrolom. Sve mi to lici na malu propagandu.

Drita

02.11.2017 08:53

@aca021 - Ovo je čista propaganda i kako svane haotično-dramatično stanje.

treger

02.11.2017 10:11

@aca021 - To brale lici na ATENTAT. Ha,ha,haaaaa!

Dogovoreno

02.11.2017 07:03

Skloniti iz Skupstine umetnicka dela i sve ostale vazne stvari . Pripremiti protivpozarnu ekipu i maricu. Onaj koji je vec sada po Skupstini poceo da pravi nerede taj je tipovan da pocne sa Ukrajinskim scenarijem.

Milomir uvek ruča na njivi

03.11.2017 01:13

@Dogovoreno - Прва реченица ти је духовита а друга глупа.

sarenac nenad

02.11.2017 07:30

ovaj bicsi obavestajac spasic svakok serpi poklopac svakoj supi corbi mirodjija.neverovatno sposoban kadar.

momazver

02.11.2017 09:52

@sarenac nenad - Boža govori istinu.Jest on malo danas lajav,jer je u penziji/ili je privatnik-SIA/, a i država mu/nam se raspala,pa nema obavezu ćutanja, ali da su svi iz njegove branše pošteno obavljali svoj posao,moge stvari nam se ne bi desile....medjutim nije toliki problem u Boži i operativcima, već oima koji sede u kabinetima i na položajima,koji donose odluke/NAJČEŠĆE POGREŠNE/ i koji najčešće ZA SVOJ LIČNI INTERES filtriraju,distribuiraju i koriste te informacije.tAKO JE IZGLEDA I DANAS!

deki

02.11.2017 07:31

toliko je ova vlast uzjahala da je sopstveni narod ne moze smeniti jer se sluzi lazima,prevarama,laziranjem birackih spiskova itd itd...vec treba CIA da dodje da raskrinkava bandu? e moja drzavo,e moj narode pa zar si ovo zasluzio ...banano jedna.

Život

02.11.2017 08:57

@deki - To su priče ovih na vlasti! Verovatno će to biti "razlog" što izbora neće biti u Beogradu! Inače, nikakva CIA, BIA, Rusija i ne znam ko još ne, ne mogu izazvati krvave nerede, smenu vlasti! To može samo TEŽAK ŽIVOT NARODA!Pa pogledajte kako većina živi! I dok se neki kupaju u novcu/A tako je bilo već u našoj istoriji/narod nema za osnovne potrebe! Pa, naravno da je u takvoj situaciji lako izazvati nerede! Ne da se samo ono što je dobro!A kod nas ništa nije dobro!

Djoko

02.11.2017 07:32

Rusi i Amerikanci ne smeju direktno da udare jedni na druge nego uvek nadju neku trecu stranu da mere snagu.Bojim se da smo mi zbog svoje pameti uvek dezurni zamorci izmedju Rusije i SAD.Malo nam je izgleda bilo 1999 g.Moje vidjenje je da se ugledamo na Crnu Goru.Ko sada sme njih da dira?Da neće možda Albanci da krenu na njih?Bi da smeju.Ja sam 1999 g. bio na braniku otadžbine i vrlo dobro znam kako je to,ne ponovilo se.I znam kako su nas Rusi "branili".

Колпортер

02.11.2017 08:28

Опет неко напада председника,па докле више!!! Од како се устоличио стално неки напади! Уведи ти брале ванредно стање па владај 200 година,и онако се твоја екипа врти више од 20 година на власти,а народ ко народ он увек амнезију има! Какви Американци,каква европа и нато,који бре Руси,па све то ми кувамо сами у сопственом казанчету. Ако није тако,зашто плаћамо све те службе безбедности,цивилне и војне,чему станови,бесна кола,гардероба,путовања,сунцовања,кварцовања,козметички третмани!!!???

Kursula

02.11.2017 08:51

ma kakav 5. oktobar to su gluposti nista nema od toga, 5. oktobar protiv Milosevica je uspeo jer se narod digao a videvsi to i policija i vojska se prikljucili... protiv Vucica se narod sigurno dici nece jer ima podrsku istog

Miodrag iz Peći

02.11.2017 17:09

@Kursula - Tačno! Porediti 5.oktobar (autohtoni srpski model nenasilnog rušenja diktatora na vlasti) koji je neuspešno kopiran u Ukrajini i Belousiji) sa "Majdanom" koji su izveli ukrajinski neonacisti.

Šojke

02.11.2017 08:51

Prazne priče da se odvede voda na drugu vodenicu.

Verko

02.11.2017 08:58

Tako je to kad se sedi na dve stolice!

Kuku

02.11.2017 09:20

Bas sam iznenadjen, pa zar cia hoce da dovede svoje na vlast u srbiji? Ne mozem da se presaberem

Mili

02.11.2017 09:23

Odakle njima ovakva ideja? Pa mi živimo odlično, sve je uredjeno država, zakoni, sudstvo, policija... Neka oni gledaju svoja posla, najveći rejting ima SNS i mi smo u ubrzanom razvoju! Samo nam ostale 24. sporne privatizacije, iznete milijarde, rasipništvo i bahaćenje, rešićemo mi i to...

Paja original

02.11.2017 09:52

Srbija je preplavljena ruskim spijuncinama. Mi nikada nismo ni izasli iz kandzi komunizma i jedina smo zemlja Istocne Evrope koja nije raskrstila sa istim, zahvaljujuci laznoj demokratiji koja je navodno uvedena prvim navodno visestranackim izborima 1990.

severne tribine

02.11.2017 10:19

@Paja original - To Pajo brate mili! Najzad da neko kaže suštinu svih naših problema! Bravo !!

Buba

02.11.2017 15:40

@Paja original - Zato Putin delo ordenje ,najboljim Srbima

warhammer

02.11.2017 18:08

@Paja original - jedina lazna demokratija dolazi sa zapada..

31

02.11.2017 12:10

Ne treba da dozvolimo nikome da odlucuje umesto nas,ako cemo da menjamo vlast uradimo to sami a ne na silu zato sto to neko drugi tako zeli,ne dozvolimo da nam se iko mesa u drzavu i da se zbog njih proliva krv u Beogradu,neka vode odavde te svoje placenike kuci pa neka im tamo prave red,neka se ne brinu za ovaj narod,dovoljno smo pametni da ne nasedamo na njihove provokacije.Svi koji budu tamo proterati ih iz Srbije kao strane placenike.Ko zeli pravdu neka izadje na izbore da da svoje misljenje

Yanko

02.11.2017 12:13

Sad mi je jasno zašto onaj ljotićićevac Boško poziva na gerilu. Mora da sluša one koji su ga uveli u parlament, a to beše Kajl Skot.

Od kuda

02.11.2017 14:47

@Yanko - Boško u tvojoj priči? A Marjanesku sa 200 hiljadarki mesečno?☆☆☆

miki

02.11.2017 17:05

@Yanko - Ljoticicevac? Jel to nespretni pokusaj da se oponasa kralj neduhovitosti na politickoj sceni, poznatiji kao vucicev potrcko - Seselj?

Zo

02.11.2017 12:46

Ma nije tacno. Mi ovde zivimo super, plate odlicne, radnici se zaposljavaju, omladina radi nema ubistava nema samoubistava ma sve je idealno zivimo sto bi rekli kao bubreg u loju. Kako je ovo lepo citati, jos kada bi bilo tacno pa bar 5%.

Naip

02.11.2017 17:37

@Zo - Da, radnici se zapošljavaju, a ne otpuštaju kao ko vas.

zivot

02.11.2017 13:45

Sta rade nase sluzbe? Spreciti to u korenu

Stefann

02.11.2017 18:44

@zivot - Zašto sprečiti? Od ove vlasti ne može biti bolje, tonemo sve više i više, tačno je da nemamo ni opoziciju neku, ali makar neće biti manipulatora u vrhu

cccc

02.11.2017 14:15

Neeeeee zar opet.Cekaj ko sad smenjuje vlast.CIA ,MI6, ljudi ovi se sami sebe plaše. Kako se to stručno naziva?P..a.

Pop

02.11.2017 15:38

Koja bre CIA ,koje lazi ,Narod ce da ih smeni

Ja

02.11.2017 15:50

Pitanje za g-dina Orhana, koji profesionalci vode MUP i BIA?Hvala na odgovoru

Prota

02.11.2017 16:12

Spin laboratorije gosn velikog, cia kako de ne, nisu ludi da ga skidaju kad im lepo zavrsava sve za sta su ga i postavili. Srbija na kolenima lagano i sigurno.

Prometej

02.11.2017 16:22

Nema kraja mašti i lažima promotera i botova SNS-SRS. Sad su izmislili i novi 5. oktobar da zaštite "jadnog mučenika" Vučića, samo da SNS-SRS opet dobije izbore. Možda se uvede i vanredno stanje ili se umešaju i Marsovci. Spremaju se izbori, a njima prethodi cirkus, autobusi, propaganda, laži, obećanja, ... . A kada će se rešiti problem prevremenih penzija? Verovatno kad i povećanje penzija i plata: posle izbora. Ko veruje, neka glasa opet za SNS i njihove satelite. Ja im NE DAM moj glas.

Sa

02.11.2017 16:41

Jeste, spremaju nam nešto strane službe, Žuti najavljujunapuštanje Skupštine što je u skladu sa tekstom.

Boki

02.11.2017 16:45

Mi smo ofavno pukli sada se baca zemlja u raku.

Nikola

02.11.2017 16:56

Ali ovi sto minimalizuju pretnje,i sa cinizmom komentarisu 2017-18 godine kada se sve zna sta rade i kako rade po svetu.Takve bi ja u rudnik ali opusteno

nedjo

03.11.2017 01:18

@Nikola - nikola,koliko je 7x6?

miki

02.11.2017 17:03

suvise lepo zvuci da bi bilo istinito. Cia placa naprednjake sto bi ih rusila...

Ccc

02.11.2017 17:35

Nažalost, već je novembar. Priliku da ukloni gamad smo propustili.

Galić

02.11.2017 17:40

Evo sada žuti fabrikuju izgovor za napuštanje Skupštine. Ko bajagi nezadovoljni na Maju Gojković.

nedjo

02.11.2017 21:30

mi smo nacija koja se truje vec decenijama da nas ceo normalan svet mrzi.. mi mrzimo sami sebe!

Neko

03.11.2017 00:51

Svi oni u opoziciju su pod veliko ?,a Srebrenica 2015 ( i jos neke lose price) je najveci dokaz da se nesto desava iza nasa ledja i u Srbiju. Sve tajne sluzbe oni su iza sav terorizam koji se dogadja u svetu,oni su zajedno sa SAD,NATO i EU rusili po svetu, oni su podigli svi teroristi na nogama. Politika nasilje nije dobrodosla!

XXL

03.11.2017 15:20

Magarca počela već sada da bole leđa, a čobani se još nisu motkama potukli preko njih.