seks par krevet
Profimedia
seks par krevet

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

To jeste tačno - slažemo se da ni za šta u životu ne postoji garancija, ali isto tako mislimo da je dug i srećan brak sa svim svojim nesavršenostima itekako moguć. Sve je stvar percepcije, nivoa svesti i truda, odnosno želje da mi budemo ti koji ćemo biti "garancija" tog obećanog srećnog kraja.

Kao što smo malopre pomenuli, sreća u braku jeste stvar ugla posmatranja, kao i očekivanja koja imamo od našeg partnera i samog braka. Tajni recept i čarobni štapić koji će sve učiniti savršenim ne postoji, ali postoje stvari u našoj percepciji na kojima možemo da radimo, kako bismo zaista bili srećni.

1. Brak je stvar izbora

Prvo i osnovno čega treba da budete svesni jeste da ste vi svojevoljno stupili u zajednicu sa osobom koju volite i sa kojom želite da provedete život. I sada avantura počinje, a ona znači i uspone i padove, i promašaje i neuspehe, strahovanja i ogromne radosti, sumnje.... Nekako najmanje znači onaj period medenog meseca, tj. osećaj slatkog života, kojim smo svi na početku ispunjeni.

I to je u redu - to je život, i ono čega morate biti svesni kada stupate u brak. Tim famoznim potpisom vi niste stavili tačku na vaš odnos, i sad čekate da se ispuni ono "Živeli su srećno do kraja života", naprotiv - tek ste otpočeli zajedničku borbu i putovanje, koje će ponekad sigurno biti teško. Ali, i lepo, jer sve što treba jeste da se fokusirate na ovo "zajedničko", da uvek čvrsto pružite ruku jedno drugom i znate da pored sebe imate nekog ko je svega vredan.

2. Izazovi ne definišu vaš brak, već vaš odgovor na iste

Postoji izreka koja kaže da čovek ne može toliko biti srećan zbog onog što ima, koliko može biti nesrećan zbog onog što nema. Otprilike to važi i u ovom slučaju - kada su naši bračni odnosi u mirnoj luci mi jesmo srećni, ali kad nastanu problemi - duplo smo nesrećniji. A, oni su neminovni, koje god da su prirode, i sve što treba jeste da obrnete filozofiju, i da ih ne shvatate fatalnim, već privremenim, što i jesu ako im vi i vaš partner tako pristupate.

Dakle, do vas je - do vaše reakcije na sve izazove, jer ona je ta koja će mnogo više reći o tome koliko je vaš brak jak, a problema će uvek biti. I mi ćemo uvek grešiti, nekad manje nekad više, ali ako se ne izgubi ona nit koja čini našu ljubav, onda ćemo uvek znati i da na sve te izazove odgovorimo na pravi način.

Seks krevet par

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

3. Brak je jak ukoliko ste vi svoji

Prava ljubav je uvek i pomalo odricanje od nas samih, u smislu tolerancije i nesebičnosti koja znači da ne treba uvek sebi da budemo na prvom mestu.

Ipak, to ne znači da treba da izgubimo sebe, naprotiv - dvoje koji su u braku i u ljubavi, treba da se nadograđuju i individualno, da imaju vreme za sebe, da se ne odreknu svojih velikih strasti, jednostavno - da budu bolji ljudi. To će i njihov brak učiniti mnogo čvršćim, jer će oboje biti ispunjeni.

4. Niko nije savršen

I naposletku, moramo biti svesni da svako od nas može da pogreši, pa i da ponekad prigrlimo tu ljudsku slabost, da je razumemo i dopustimo joj da se iskupi. To nas čini većim ljudima, a našu ljubav iskrenijom i humanijom, kao i otpornijom na buduća iskušenja.

Komentari (3)

nedjo

16.01.2018 12:22

niko nije,sem n mene ,savršen!

rada tomasevic

16.01.2018 17:57

@nedjo - nedjo vi jeste savrseni.vi sve znate pa i to da ste rogonja ali ste savrseni i pravite se da ne znate i da se to drugom nekom covi desava.

nedjo

16.01.2018 23:55

@nedjo - hvala draga rada