Krompir pire
Profimedia
Krompir pire

Profimedia

Krompir pire, Foto: Profimedia

Svi pripremamo pire tako što skuvamo krompir u vodi, procedimo ga i dodamo puter, mleko, sir pa onda sve sjedinimo.

Upravo tako napravimo grešku, pa jedemo bezukusni pire.

- Krompir ima vrlo delikatan ukus i kada ga skuvamo i procedimo, sa vodom bacimo i ukus krompira - objašnjava kuvar Tajler Florens.

I zato, savetuje on, umesto da krompir kuvamo u vodi, treba da ga kuvamo u mleku i puteru.

Dakle, iseckan sirov krompir stavimo u mleko i ostale mlečne proizvode sa kojima inače pripremamo krompir i pustimo da se sve zajedno skuva, kako ne bismo izgubili ukus krompira.

Tagovi

Komentari (4)

x

11.10.2017 14:40

Je'l vi znate pošto je litra mleka.

Alo

11.10.2017 23:26

Objavite komentare

Alexa

12.10.2017 08:31

Pa, bacite višak mleka i putera. Kakva budalaština!

Ivan

12.10.2017 09:06

Pa čak ni na selu ljudi koji imaju svoje krave i mleko ne kuvaju na mleku krompir svašta...