Gorila uhvatila dečaka
Screenshot YouTube
Gorila uhvatila dečaka

Screenshot YouTube

Gorila uhvatila dečaka, Foto: Screenshot YouTube

Posle incidenta koji je juče šokirao svet, više od dve hiljade ljudi potpisalo je peticiju na koja kritikuje policiju Sinsinatija incinnatija i zoološki vrt zbog ubistva gorile Haramba (17) i prozivaju roditelje dečaka da moraju odgovarati jer nisu vodili računa o svom detetu.

Podsetimo, mališan je upao u kavez sa gorilama, a mužjak Haramba ga je zgrabio i odvukao dublje u kavez. Na snimku se, međutim, vidi, da gorila nije povredila dete. Ipak, čuvari su procenili da je situacija preopasna i posle 10 minuta usmrtili su životinju. Mnogi, međutim, misle da je gorila štitila dete i da ga ne bi povredila, kao i da su čuvari mogli da g auspavaju, a ne ubiju.

 

Policja Sinsinatija saopštila je da protiv roditelja nije podneta prijava, ali da bi to mogao da učini tužilac.

Fejsbuk stranica "Pravda za Harambea" je u nedelju prepodne, dan nakon što je gorila ubijen, imala preko 3.000 lajkova. Ubijeni Harambe pripadao je ugroženoj vrsti zapadne nizinske gorile i trebalo je da posluži u razmnožavanju.

 

Komentari (1)

MrGood

31.05.2016 12:46

Sta je taj gorila trazio u tom Zoo vrtu, sto nije hteo u dzungli da zivi? Osladio mu se da mu serviraju dorucak/rucak/veceru svaki dan da ne mora da lovi. Parazit jedan, jos dovatio i dete koje se tu igralo!