Škola učionica prazna učionica
Profimedia
Škola učionica prazna učionica

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

Ova učiteljica nije samo pokazala ljubav prema svom poslu, već i neizmernu ljubav prema deci, učenicima, njenim đacima prvacima, koje će dočekati prvog septembra kada ove godine krene nova školska godina. 

 

Oronule učionice, stare klupe, požuteli ukrasi realnost su velikog broja škola. Ona je rešila da kod nje ne bude takav slučaj.

Tatjana je zato tokom dana raspusta zasukla rukave i uređivala učionicu u kojoj će njeni novi đaci provesti naredne četri godine. 

Staroj bezličnoj tabli je udahula nov život tako što je ofarbala ram u jarko ružičastu boju, koja se savršeno slagala uz zidove zelene boje, koja je inače poznata po tome da je dobra za koncentraciju.

 

Ali Tatjana se tu nije zaustavila, već je preuredila i dečije ormariće i ofarbala ih u raznorazne boje, i tako ceo ambijent učinila veselim i razdraganim.

 

Vesele zavese krasiće prozore, a pažljivo ispisana pravila ponašanja za male prvake značiće im mnogo kada 1. septembra budu došli u đačke klupe. A na kraju je usledio finalni potez, odnosno ukras. Iznad učionice napisala je broj odeljenja koje će od ove godine voditi, kako bi i sami mali đaci mogli lakše da se nađu u novom okruženju.

Komentari (15)

ŠOJKE

06.08.2017 11:33

SVAKA ČAST! TO JE UČITELJICA NE ONIH 99 POSTO ŠTO SAMO OGOVARA I ČEKA PLATU!

Marina

06.08.2017 11:38

Divno, svaka cast! I uciteljici i prvacima zelim divne 4 godine druzenja i ucenja.

Niko

06.08.2017 11:44

Odmah da joj ministarstvo refundira uloženi novac i plus da je nagrade novčano da bi i ostali krenuli njenim stopama

Slavica

06.08.2017 11:46

Svaka cast. Voli svoj posao i voli decu. ne zadovoljava se prosecnim, zna da moze da pruzi vise, ne ceka da drugi urade. Srecno sa malim prvacima.

iznenadjena

07.08.2017 00:43

@Slavica - cemu ovi minusi?boze kakav smo narod postali uzas.Ne trpimo uspeh,inicijativu sve sto je lepo moramo da upropastimo.Ova uciteljica VOLI svoj posao zelela je da deci ulepsa pocetak skole,nije bitno ko je platio vec njena zelja za promenom za nesto bolje i lepse.Uciteljica je dete poginulog borcamne zivi u izobilju ,ali svoje malo je zelela da podeli,a njenu srecu kada deca udju u ovakvu ucionicu nece niko ukrasti.A vi nezadovoljni ili uplaseni lupajte minuse,za bolje neznate

Marko

06.08.2017 11:49

Aha,neovlasceno radila,nenjala enterijer iz 19 veka,skinula stroku i smrad. Ministre ,odmah kazna i otkaz. Zar cete miirno da gledate kako se neko trudi da bude veselo,sareno,cisto,da se remeti ucmalost? Deca treba da se uplase ,zabrinu.da im se stave u izgled Vase kazne., Decu i roditelje moraju da sacekaju mucave uciteljice izreknu pretnje,daju u ruke uplatnice.spisak od brda knjiga,pribora.dazbina .. Reagujte,ona na svoju ruku menja sistem. Sta ce biti sa decom koja se naviknu na bolje?

da se ne lažemo

06.08.2017 11:58

Svaka čast učiteljici,ali to nije normalno.Tamo gde su direktori loši i nesposobni dešavaju se takve stvari da sami nastavnici kreče učionice. Od svoje mizerne plate izdvajaju sredstva a direktori to prikazuju kao svoj uspeh.Učiteljice pamet u glavu i gledaj svoja posla.

Luna

06.08.2017 11:58

Svaka cast uciteljici,ona je divan primer kako se sa ljubavlju radi svoj posao.Vecina nastavnika u skoli otaljavaju svoj posao i stalno se zale na svoja primanja,a malo njih je posvecen deci kojoj predaju.Mito u skolama je nesto sasvim "normalno", i nastavnici bukvalno ocekuju da im pripada novac od roditelja.Ispastaju deca koja uce,ciji roditelji nisu imucni,a bahata deca uzivaju jer su njihovi roditelji dali nastavniku "kovertu".Jos jednom sve cestitke divnoj uciteljici Tatjani.

Sale

06.08.2017 16:38

@Luna - Luna, bas si se nalupetala.Ako ti to sve znas da je tako zasto dosada nisiprijavila ni jedan konkretan slucaj.Tracara tipa: "Pa prica se".Sigurno da to nije posao uciteljice niti je ona to sa odusevljenjem krecila. Ali posle moljakanja direktora da se ucionice okrece a direktorov jedini odgovor je da nema para .Elem uciteljica Tanja da ne bi docekala prvake i roditelje u oronuloj ucionici , uzela je dozvoljeni minus i uredila radni prostor.

Mojsije

06.08.2017 12:22

Manite se glupavih i uvredljivih komentara. Učiteljica je primer i treba je nagraditi i odati priznanje. To je prosvetni radnik i njen trud je za primer. Bravo!

D

06.08.2017 14:14

Svaka cast uciteljici na inicijativi,ali ruku na srce to nije njen posao.Pored skole,direktora,opstibe,ministarstva da se jedna uciteljica bavi molerajem,sram vas bilo.Njen posao je da uci decu.

kopaonik 1999

06.08.2017 14:19

NEKA OVO BUDE ZA PRIMER CELOJ SRBIJI.Svaka cast.Ona je svoj odmor provela tamo gde joj je radno mesto.AV.Premijerko,i ostali ministri,STIDITESE.Pravite domove za migrante a neka vam ovo bude primer.

Pare od EU

06.08.2017 14:39

@kopaonik 1999 - Para vrti gde burgija nece. A umanjene penzije i plate da se izdržavaju i migranti i neki politikanti.

miki

06.08.2017 16:32

Svaka čast za učiteljicu, ali takvih ima mnogo o kojima novine ne pišu. U svakoj školi bar po nekoliko. Vazno je svaki dan pisati o starletama, preljubama pevača i pevačica, a o čestitim i vrednim radnicima niko ništa ne piše, ne samo po školama vec po mnogim firmama i ustanovama. Zar nije bolje čitati i učiti na primeru vrednih i poštenih ljudi, a ovako zahvaljujući medijima smo to gde jesmo. Kladim se da je svako mladji od trideset preskocio ovaj tekst, ali o starletama se ne propušta.

Milojko

06.08.2017 19:29

Uglavnom natavnici sami uređuju svoje kabinete/učionice i od toga ne prave senzaciju.