Sahrana Bogoljub Mitić Đoša
M. Ivanović
Sahrana Bogoljub Mitić Đoša

M. Ivanović

Supruga i ćerke neutešne, Foto: M. Ivanović

Samo povremeni posmrtni marš i „Oče naš“, suze i uzdasi mogli su da se čuju u dugačkoj posmrtnoj koloni, a i tokom sahrane poznatog srpskog glumca i komičara Bogoljuba Mitića Đoše, koji je ispraćen do večnog počinka na mesnom groblju u rodnom Vlasotincu.

Iako je poslednjih decenija više provodio u Beogradu nego u čarobnoj varoši na Vlasini, i iako se družio ili bio u društvu sa poznatim glumačkim i estradnim zvezdama, malo ko je od tih ljudi bio na njegovoj sahrani, osim pevača Hasana Duduća i Deki Tončića, glumca iz Kruševca.

Ali je zato izašlo da svom Bogiju oda poštu skoro celo Vlasotnce, svi koji su mogli da izdrže vrelinu. Tu su bili i svi glumci iz njegove matične kuće Narodnog pozorišta u Leskovcu sa direktorom Stankom Grujućem na čelu.

Sahrana Đoša

M. Ivanović

Celo Vlasotince došlo da se oprosti od Đoše, Foto: M. Ivanović

Posebnu poštu odao mu je i glumac tog pozorišta Predrag Pepi Smiljković, pozantiji kao Tika Špic, lik iz televizijske serije „Porodično blago“, u kome su dva prijatelja, dva kuma stekla popularnost i slavu.

Sahrana Bogoljub Mitić Đoša

M. Ivanović

Foto: M. Ivanović

Đoša je sahranjen po vlasotinačkim običajima, ali uobičajene kuknjave i leleka nije bilo, kao ni posmrtnog govora.

„Smatrali smo da bi bilo suvišno. On je bio kao otvorena knjiga i sve je o sebi sam za života rekao“, rekao je Đošin pobratim Zoran Stameneković.

Sahrana Bogoljub Mitić Đoša

M. Ivanović

Foto: M. Ivanović

Sahrani su prisustvovali i predstavnici lokanih vlasti iz Vlasotinca i Leskovca.

I kada su svi bacili zemlju preko sanduka i krenuli svojim kućama, uz porodičnu grobnicu ostala je njegova ucveljena udovica Jelena s neutešnim ćerkama Olgom i Natalijom, ali i Đošina majka Zorica i brat Igor.

Đoša je sahranjen pored svog oca Stojana, a članovi porodice i prijatelji su kroz suze uputili poslednji pozdrav svom Đoši. Đošina supruga Jelena i ćerke Natalija i Olga bile su neme od bola, a majka Zorka je kroz suze dozivala svog sina.

- Bogi, pustite me da ga vidim - neutešno je plakala majka.

Komentari (7)

Pera Detlic

23.06.2017 18:07

Pantelija je mogao da odlozi inaguraciju za sutra da se Djosa sahrani kako je zasluzio,kao legenda.

zix

23.06.2017 21:37

@Pera Detlic - Nije ti baš šala na mestu. Pokoj mu duši.

Петар

23.06.2017 18:45

нека му је вечна слава..

MAKEDONAC

23.06.2017 21:38

Ružno je, nije lepo da ovakvog čoveka na večni počinak ne isprate njegovi saradnici, glumci (svaka čast kumu, Špicu) a dobro je da su dali izjave za medije da im je bio drag, da su ga voleli i c..c..c..Čoveku treba pomoći kada mu je najteže a njegovoj porodici je trebala reć utehe koju na žalost od njegovih saradnika nisu dobili. Ali, vratimo se inauguraciji...

Deki Rus

23.06.2017 21:43

Neka ti je vecna slava i hvala ti... Sram bilo sve one koji su te licno poznavali i pisu po instagramu i fejsu kace tvoju sliku kako bi privukli paznju,a na sahranu ti nisu dosli... toliko o tome koliko su te postovali..bitno je da se oglase... sramota.

*

23.06.2017 22:21

A gde je ta estrada što je juče navodno plakala.Sve su to foliranti,a porodica će tek sad videti ko im je pravi prijatelj.Ja sam izgubila supruga a rodbina i "prijatelji"se već godinu dana prave mrtvi.Velika je to životna škola.

Boki

23.06.2017 22:21

Djoso zemljace moj....neka ti je laka zemlja i vecna slava. Saucesce djosinoj porodici.