Čedomir Jovanović
Vesna Lalić
Čedomir Jovanović

Vesna Lalić

Čedomir Jovanović, Foto: Vesna Lalić

U intervjuu za TV N1, on je dodao da podržava Vučića kada kaže da Srbija nastavlja put evropskih integracija bez obzira na Bregzit. "Ako me pozove, mi ćemo razgovarati... Danas kada Vučić kaže da nastavljamo evropske integracije bez obzira na Bregzit, ja to podržavam", kazao je Jovanović.

"Ako je Vučić spreman za to, uslov LDP-a neće biti moje mesto u vladi", kazao je Jovanović.

On je naveo da je politika LDP-a najbliža politici Srpske napredne stranke kada je reč o ekonomskoj politici zemlje i odnosima sa EU, ali je dodao da taj odnos mora biti unapređen.

"Ekonomija je nesporna, ono što vidim kao problem jeste preterana nervoza, nesposobnost da se izdrži udarac u poziciji u kojoj se nalazimo... Naša evropska politika je dehumanizovana, ljudi su izgubili osećaj za značaj Evrope", kazao je lider LDP-a.

Govoreći o vlasti na Vračaru, on je negirao da je dogovor o vlasti sa SNS-om u toj beogradskoj opštini uvod u njegov ulazak u vladu i dodao da se ne meša preterano u rad opštinskih odbora i da se mora biti racionalan kada se govori o jednoj opštini.

"Ja se ne mešam previše u rad naših opštinskih odbora, mi smo jedina stranka koja nikada nije svoje odbornike ili poslanike vezivala nekim ritualnim izjavama, stranka smo koja normalno glasa u skladu sa svojim uverenjima", kazao je Jovanović i dodao da je suštinsko pitanje, pitanje sposobnosti da se racionalizuje politika.

Jovanović je dodao da će otići 11. jula na komemoraciju u Srebrenicu.

"Ja ranije tamo nisam išao, to je moja ljudska odluka... Žao mi je što se to danas politizuje", kazao je on i dodao da je njegova politička obaveza da ode na komemoraciju kako bi pokazao da "u Srbiji postoji razumevanje za bol i nesreću tih ljudi".

Komentari (3)

Драгомир

28.06.2016 22:38

Сачувај нас боже од оваквих бедника?Пропали политичар па бизнисмен се појави на телевизији да каже неко своје мишљење о ситуацији у Србији?А ја ко да ме бог казни тиме што ми није сигнализирао да променим ТВ канал?АЛО,ДРАГОМИРЕ,ВОДЕ СВЕВИШЊИ!ПРОМЕНИ ТВ КАНАЛ СА'ЋЕ ДА БУДЕ ЧЕДА!Али,ето,бог не мисли на ... на,на мене ... мене?Тако ми,ми не спречи ... спречи да чујем,чујем Чедино ... Чедино миш ... мишљење ...ње!Буде ли овај у политици чак да ,,наплаћује паркинг,, оде Вучићева каријера!

zix

29.06.2016 17:47

On treba da razgovara sa tužiocem a ne sa Vučićem.

XXL

29.06.2016 20:02

U stvari gde je njemu - mesto? U Vladi, skupštinskim skamijama ili pak ...?