Cecin duhovnik sa patrijarhom
Zoran Ilić

 

Cecin duhovnik sa patrijarhom

Zoran Ilić

Cecin duhovnik sa patrijarhom, Foto: Zoran Ilić

Za starešinu najvećeg srpskog pravoslavnog hrama, koji je i najveći pravoslavni hram na Balkanu i jedan od najlepših na svetu, patrijarh srpski Irinej je pre nekoliko dana postavio arhimandrita Stefana Šarić iz manastira Rajinovac, koji je široj javnosti poznat po tome što je duhovnik naše najveće folk zvezde Cece Ražnatović, ekskluzivno otkriva „Alo!“.

U ovog sveštenika, koji svake godine ide na slavu kod folk pevačice i koji je ispoveda, patrijarh Irinej ima beskrajno poverenje jer je u crkvenim krugovima, osim kao veliki duhovnik, poznat i po svom poštenju i po mudrosti. Upravo takav čovek, kaže naš izvor, bio je potreban na čelu Hrama, koji je prethodno rukovodstvo ojadilo i koje je tamo napravilo haos.

Ceca Ražnatović

Zoran Ilić

Ceca Ražnatović, Foto: Zoran Ilić

- Privremeni starešina je bio vladika Arsenije, ali pošto on sada ide u Niš jer će u nedelju biti ustoličen za episkopa niškog, patrijarh je postavio novog starešinu. Pre dolaska vladike Arsenija, koji je na tom mestu bio nekoliko meseci, u hramu je napravljena velika sramota. Sećate se da je patrijarh Irinej promenio gotovo kompletno sveštenstvo hrama zbog ogromnih finansijskih malverzacija. Na nova mesta službovanja, uglavnom u rubne delove glavnog grada, upućeni su svi sveštenici, đakoni, pa čak i crkvenjaci. Zna se takođe da vračarske parohije važe za jedne od najbogatijih u Srbiji, a u Hram Svetog Save sliva se i veliki novac od doborovoljnih priloga, samo iz Rusije ti prilozi su enormno veliki - priča naš izvor.

Hram svetog Save

Youtube printscreen

Hram svetog Save, Foto: Youtube printscreen

 

Stefanu veliki teret na plećima

Arhimandrit Stefan Šarić nikada nije skrivao da je duhovnik poznate pevačice, čak je više puta javno govorio o tome.

- Veoma dobro sam je upoznao kroz njenu ispovest. Ceca preda mnom nema tajni i prava je retkost da jedna tako poznata ličnost otvoreno priča o svemu. Nije lako poveriti nekome sve svoje tajne. Jedno vreme sam bio i opterećen time da se ne čuje neki trač u vezi sa onim što je meni ispovedala. Čak sam joj i rekao: „Svetlana, vi ste imali hrabrosti da se meni ispovedate, ali time ste mi stavili veliki teret na leđa“ - pričao je nedavno on, dodajući da Ceca svakodnevno čita Sveto pismo, ali i drugu duhovnu literaturu.

 On kaže i da je odluku da na ovo važno mesto postavi sveštenika Stefana patrijarh doneo veoma lako.

- Ko god pozaje Stefana zna da je to mesto kao stvoreno za njega. On je veoma sposoban, sjajan duhovnik, dobar, vedar čovek i osoba u koju patrijarh ima beskrajno puno poverenja.

Inače, kupolu Hrama Svetog Save, najvećeg pravoslavnog hrama na Balkanu, krasiće veličanstveni mozaik Vaznesenja Hristovog, koji je dopremljen iz Rusije.

Na njemu još od proletos radi pet ruskih umetnika, a kraj radova poklopiće se sa krajem ove kalendarske godine.

Mozaik sa likom Hrista Spasitelja biće površine 1.230 kvadratnih metara, prečnika 30 metara i težine 40 tona.

Ceo ovaj posao vredan je četiri miliona evra, a finasiraće ga ruska firma „Gaspromnjeft”.

Komentari (15)

lilit

12.08.2017 08:03

Zar i ona ima duhovnika pored 800.000 $ maznutih i plus nanogice? Jadni smo mi u Srbiji!

ss

12.08.2017 09:16

@lilit - Možda očekuje da joj crkva reši probleme sa decom, finansijske, prodaju CD-a, kuće, odlazak sestre...

Nemam reči

12.08.2017 09:29

@lilit - o duhovima duhovnicima i grešnicima! Molim boga kada ulazim u hram da što manje bude naroda i trudim se da nikoga sem ikona ne primecujem. Zgadili su mi se lažni vernici!

IVAN

12.08.2017 08:25

Sprega mafije, lopova, sveštenstva i političara je odavno poznata po lopovlucima da ne nabrajam ...

?!

12.08.2017 09:21

Zar sveštenici pravili finansijske malverzacije?! Nemoguće.Naši popovi i vladike su široko poznati po skromnosti i poštenju.

Sanja

12.08.2017 09:43

Cecin duhovnik ha ha ha ha ha........

Matori

12.08.2017 11:37

Ипак би требало да правимо разлику између Храма светог Саве и парохијске (мале) цркве светог Саве. Макар за сада. Има разлике. Мада кад је поштење у питању и нема. Она "стара" гарнитура која се прославила приликом првог доласка благодатног огња, је била баш весела дружина. Знамо то ми парохијани. Поготово ми стари.

Cone

12.08.2017 12:38

Verovatno je to jedna od bitnijih preporuka. Zaista ovde čovek ostaje bez teksta.............................

Tako je

12.08.2017 13:20

i Arkan kod Pavla! Ma idite bre, ostavite ovaj narod na miru.

KO-KOGA-KONTROLISE

12.08.2017 14:46

@Tako je - NIJE MI JASNO JEDNO-KAKO TO DA SE NEKO POPUT SVETLANE ISPOVEDA PRICESCUJE A ONDA IZADJE I HRAMA I UZIVA U ULOZI IDOLA SVOJOJ PUBLICI? CAK NA NJENOM INSTAGRAMU POSTOJI NEKO KO JE PODRZAVA A POTPSIUJE SE KAO "SVETA CECA"?TO SVETLANA NIJE OBRISALA ..CAK JE NEKO NACRTAO A ONA OBJAVILA BEZ ZRNA SKRUSENOSTI NJENU SLIKU SA OREOLOM OKO GLAVE?IDOLOPOKLONI IKA JE BILO UVEK, NEKO SE KLANJA CECI NEKO NOVAKU NEKO FUDBALSKOJ KLOPTI MNOGI POLITICARIMA ALI DA JE SVETLANA HRISCANKA ONA BI TO OBRISALA....

Cane

12.08.2017 15:43

Crkvi ne davati ,ko ima para licno u ruke dati onom kome treba ,

Raja

12.08.2017 16:17

Crkva je leglo najveceg kriminala a, srkvenjaci obicni kriminalci ,Karic preko njih pere pare kao i Toma i ostali Srpski politicari i tajkuni i krimosi,

ildza

12.08.2017 19:05

A gde ce Pahomija, Filareta i Kacavendu, A?

Vladimir J.

12.08.2017 22:47

Jako sam se obradovao pročitavši ovu vest.Mudra odluka njegove svetosti da postavi jednog od najvećih duhovnika SPC-e.o.Stefan Šarić je svet čovek,zemaljski andjeo,nebeski čovek.Oče Stefane NA "MNOGAJA LJETA "

d

13.08.2017 01:21

Samo kriminalci i izuzetno neposteni ljudi okajavaju grehe i svi oni imaju veze sa popovima...zna se cim je krstaca oko vrata ili u kolima na retrovizoru i ide da se moli po crkci i manastiru i popu ljubi ruku to je obicno neki bilmez tetovirani koji se bavi svim i svacim. A uz veru ide i niska inteligencija i nizi sloj drustva. 90 posto popova treba pohapsiti a i patrijarh nije daleko od toga