Alkohol, rakija
Profimedia
Alkohol, rakija

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

Zbog kobne greške prilikom posluživanja rakije "na račun kuće", Opštinsko državno tužilaštvo u Zadru (ODO) podiglo je optužnicu protiv radnika restorana u Zatonu kraj Zadra tereteći ga za teško kazneno delo protiv opšte sigurnosti.

Bizarni incident odigrao se u srcu sezone, 6. avgusta, oko 23 sata, nakon što je posle večere jedan od konobara restorana ponudio petoro gostiju rakijom na račun, piše "Zadarski".

Mladi konobar je potom iz kanistra bele boje sa vidljivim natpisom i upozorenjem na njemu, u čaše natočio deterdžent za pranje sudova.

Kako se navodi u optužnici, konobar (20) je kobnu grešku učinio iako je bio svestan da se uz šank nalazi više kanistara, te je lakomisleno smatrao da u čaše toči rakiju.

Čaše su poslužene gostima, a oni su u uverenju da se radi o rakiji, popili, pa ispljunuli, deterdžent koji sadrži sonu kiselinu usled čega su zadobili erozije jezika i usana uz crvenilo i otok, odnosno lakše telesne povrede.

Drugih dvoje gostiju je prošlo najgori scenario i progutalo deterdžent i od toga zadobilo teške povrede - ozlede jednjaka i želuca, a jedan od njih i čir.

Komentari (2)

nedjo

09.12.2017 15:44

kakav ludak,a to je što nude razredjenu rakiju

XXL

09.12.2017 17:08

Imali su odmah i uslugu - ispiranje želuca.