Carska pita u kalupu za kuglof je šareni slani kolač koji se brzo i jednostavno priprema. Idealan je za bilo koji obrok, doručak ili večera, pa čak i za ručak. Dobra je i topla i hladna, super ide uz šolju jogurta, a ostaje meka čak i sledeći dan.
Potrebno je:
4 jaja
100 g brašna
100 g griza
150 g parizera
100 g kiselih krastavaca
100 g sira tvrđeg
200 ml jogurta
100 ml ulja
1 prašak za pecivo
malo kačkavalja
kalup kuglofa
Priprema:
Umutiti jaja, a parizer, krastavčiće i sir iseckati na kockice. U umućena jaja dodati brašno, sa praškom za pecivo, griz, parizer, krastavce, sir, jogurt, ulje i sve dobro izjednačiti.
Kuglof namazati uljem, posuti dno narendanim kačkavaljem i sipati smesu pa izravnati. Peći na 190 stepeni Celzijusa 40 minuta.