Za direktore i pomoćnike ova pravila ne važe
Alo!
Za direktore i pomoćnike ova pravila ne važe

Alo!

Za direktore i pomoćnike ova pravila ne važe, Foto: Alo!

Naime, zaposlene u Upravi Carina 31. oktobra zateklo je obaveštenje u kojem se doslovno kaže: “Obaveštavaju se svi zaposleni da počev od 1. 11. 2016. porudžbine iz bifea Uprave Carina, izuzev za potrebe Biroa direktora i pomoćnika direktora, mogu realizovati samo u bifeu Uprave Carina. Zabranjuje se nošenje kafe i drugih napitaka, a posebno hrane iz restorana i Bifea Uprave Carina.”

Zaposleni su to olako shvatili, pa je nakon pet dana usledilo novo, daleko ozbiljnije obaveštenje:
- Uočeno je da se ne poštuje obaveštenje pod brojem 148. III-110-01-286/2016 od 31. 10. 2016, koje se odnosi na konzumiranje kafe, hrane i raznih napitaka. Podsećamo i upozoravamo da je STROGO ZABRANJENO nošenje hrane, kafe i drugih napitaka iz restorana i Bifea Uprave carina u kancelarije zaposlenih. Sve porudžbine mogu se realizovati isključivo u restoranu i bifeu Uprave Carina - stoji u obaveštenju koje potpisuje v. d. pomoćnika direktora Dragomir Obradović.

Videvši da je vrag odneo šalu, od tada se zaposleni u ovom preduzeću, prema rečima nekih od njih, snalaze kako znaju i umeju.

- Svi smo bili šokirani obaveštenjem, niko ne zna pravi razlog za donošenje takve odluke, a, iskreno, šuška se svašta. Pošto se pravila moraju strogo poštovati, ljudi su počeli da dovlače kuvala da kuvaju kafu direktno u kancelarijama, što će biti još veći problem, jer znate već kakav haos te sprave mogu da izazovu - priča naš izvor.

Dopis zaposlenima

Alo!

Dopis zaposlenima, Foto: Alo!

On dodaje da je za zaposlene bilo posebno šokantno kada su videli da velikim slovima piše: “Strogo zabranjeno“.

- Čuo sam da su pojedini pomoćnici rekli svojim zaposlenima da mogu da siđu kad god hoće da popiju kafu. Samo ne znam kako će, ako ne svi, ali, recimo, njih bar 800 da stane na šest stolica u Bifeu - pita se on.

Naš izvor otkrio nam je i da se po holovima šuška da je cela ova, za nezaposlene nezavidna situacija, zapravo prouzrokovana jednom smešnom scenom koja se nedavno odigrala u holu.

- Ja sada ne znam koliko je to tačno, ali priča se da je jedan od zaposlenih dok je držeći kafu u ruci, a žureći, slučajno polio jednog od šefova njome u liftu, a ovaj se, naravno, zbog toga razbesneo i požalio dalje - kroz smeh kaže naš izvor.

Uprava bez objašnjenja

Pokušali smo juče da stupimo u kontakt sa Upravom Carina kako bi nam objasnili zbog čega su konkretno doneli ovu strogu odluku, da li su možda njome želeli da povećaju radni učinak zaposlenih ili je posredi nešto drugo, ali do zaključenja ovog broja nisu odgovorili na naša pitanja.

Komentari (6)

zora

22.11.2016 17:48

Snalaze se oni u svemu sto je zabranjeno,cak i da reketiraju putnike koji se na granici nadju oko ponoci.Tu su da svakome isisaju krv kao vampiri.

Čika laza

22.11.2016 18:03

Lepo piše da je STROGO ZABANJENO. Znači da ipak nije zabRanjeno

root

22.11.2016 18:08

pa poceli da dobijaju muku od tolikih kafa ko lala od sosinog svalera

P.T.

22.11.2016 20:23

A direktor ko mačor i zajac, sam" on da prca i niko više! Ostali neka pocrkaju.

Dax

22.11.2016 21:34

O tome pisete a da jadnicima po tim kancelarijama 15 god nije povecana plata o tome nesmete da zucnete...istrazite to,pustite kafu

invalid

23.11.2016 08:11

Zabranjena i hrana? A sta da rade dijabeticari koji moraju vise puta u toku smene da jedu? Da padnu u komu?