Nenad Čanak na protsetu
Robert Gatel
Nenad Čanak na protsetu

Robert Gatel

Nenad Čanak na protsetu , Foto: Robert Gatel

- Ukoliko nadležni ne odreaguju u naredna 24 sata, ja ću predložiti predsedništvu stranke da povuče listu za pokrajinske izbore- kazao je Čanak.

On je rekao da je članovima njegove partije, među kojima su bili postalnici i članovi pokrajinske vlade ulaz u skupštinu bio zabranjen.

Policija sprovela istragu

Povodom incidenta prilikom predaje izborne liste Lige socijaldemokrata Vojvodine za pokrajinske izbore, policija je obaveštena o izvršenju mogućeg krivičnog dela, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. "Ispitaćemo sve okolnosti i navode iz prijave i utvrditi da li je bilo kršenja zakona. Niko neće biti poštedjen ukoliko je bilo kršenja zakona i preduzećemo sve iz naše nadležnosti da što hitnije rasvetlimo ovaj slučaj", istakao je ministar Stefanović, navodi se u saopštenju MUP-a.

 

- Ti batinaši zaposeli su skupštinu i imali faktičku vlast, što znači da su oni određivali ko može, a ko ne može da uđe u skupštinu. Smatrali su da im pripada da pre nas predaju listu, iako mesto na listi nama nije bilo bitno. Bitno je da su prekršena ljudska i ustavna prava poslanika LSV, kao člana pokrajinske vlade- kazao je Čanak.

Čanak je rekao da smatra da lista koju je SPS predao nešto ranije treba da bude oborena.

- Smatram da lista SPS nije validna, jer je predata u ovakvim uslovima. Ta lista nema legitimitet, jer je batinašima prepušteno odlučivanje- kazao je Čanak.

Prvi čovek LSV je istakao da ovaj slučaj pokazuje da se socijalisti nisu promenili od devedesetih godina.

- Videli smo da se nisu promenili, već da su se vratili batinanju ljudi na ulicama i gaženju parlamentarizma. O slučaju su obaveštene institucije, a ako bude bilo potrebe ići ćemo do Brisela- rekao je Čanak.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu i član LSV Branislav Bogaroški kazao je da ih je sinoć na vratima zasutavilo petnaestak ljudi, te da su u delegaciji lige mahom bile devojke.

- Ako se ovo dešava prilikom predaje liste, kako će tek biti na dan izbora- upitao je Bogaroški.

Socijalistička partije Srbije još uvek se nije oglasila o optužbama LSV.

 

Komentari (3)

Миле96

23.03.2016 13:40

Ове аутономаше-сепаратисте треба забранити, а покрајину што пре укинути...

sumadinac

23.03.2016 16:57

@Миле96 - Zna da nece moci da predje cenzus pa folira. "kiselo grozdje "

ja

23.03.2016 13:58

E bas si nas zabrinuo sto nećeš predati listu tebi i treba zabraniti da je predas izdajniče, da ima drzave ti bi odavno bio u Mitrovici