Dragica Radosavljević Cakana
Zoran Lončarević
Dragica Radosavljević Cakana

Zoran Ilić

Dragica Radosavljević Cakana, Foto: Zoran Ilić

Ona za „Alo!” otkriva da se naoružala, završila obuku u jednoj streljani i da se zbog toga više ne boji da mirno živi u kući u Sremčici sa suprugom Nebojšom Negićem.

- U početku sam živela u strahu da se pljačka ne ponovi. Kada se to desi, onda se bojite svakog šuma. Sada sam prestala da se bojim, a razlog za to je što sam direktno povezana sa policijom, to podrazumeva celokupan alarmni sistem koji podrazumeva istovremeni dolazak policije, ukoliko se alarm uključi. Toga ranije nije bilo. Imali smo samo kamere koje su snimale - započinje ispovest za naš list Cakana o stresnom događaju iz svog života i nastavlja:

Nedostaju mi unuci

Cakana priznaje da ne može da dočeka dan kada će se njeni unuci Dunja, Mirka i Uroš vratiti u Beograd.

- Ja se nadam da će unuci još koji mesec biti u Istanbulu. Jedva čekam da se vrate u Beograd. Strašno sam vezana za njih. Često se viđam s njima. Čim mi zafale, ja sednem na avion. Samim tim pomažem svojoj ćerki Maji da se organizuje oko posla i njihove škole. Kada ja odem tamo, to je njihova velika radost. Što se poklona tiče, oni su sada porasli, pa moram prvo da se konsultujem sa njima šta žele da im donesem iz Srbije - otkriva Cakana.

- Ne mogu da kažem da sam danas potpuno spokojna, ali se ne plašim. Na ulici ako se nešto desi, sigurno ću se odbraniti. Ako treba, jurila bih za lopovom, mada ne znam šta bi mi ukrao, pošto nikad ništa ne nosim. Možda bih čak i oprostila tu neku torbicu koju bi otuđio. Ipak, kada je reč o kući, potreban je nadzor policije. Postala sam veoma oprezna. Šta god da primetim sumnjivo u ulici, ja sam kao Nemac, odmah zovem policiju. Uopšte nemam problem da pozovem policiju, ako primetim da se neko mota moje kuće, a da ga ne znamo iz ulice u kojoj živimo moj suprug Nebojša i ja. Iskreno da vam kažem, imam dozvolu za držanje vatrenog oružja, a imam i samo oružje. Ne mogu da otkrivam tačno koje, ali imam i neke trofejne, lovačke puške. Išla sam na obuku za pucanje i sada sam spremna da se obračunam sa lopovima ukoliko bi se osmelili da naciljaju moju kuću. Imam čak i dozvolu za lov. Mada u lov nikad nisam odlazila. Jeste moj suprug, jer je njegov otac strastveni lovac - objašnjava Cakana.

Poznata pevačica ne može da sakrije nezadovoljstvo što ni posle nekoliko godina od ataka pljačkaša na njen dom počinioci tog krivičnog dela nisu uhvaćeni i kažnjeni.

- Tako je sudbina namestila, da u momentu pljačke u kući ne bude nikog. Moj suprug i ja izašli smo sa našim ridžbekom Antalom, odnosno, otišli smo u kafić koji prima pse, inače lopovi ne bi smeli da priđu kući da je pas bio u dvorištu. Oni su imlai jednu “igranku” od 13.30 do 18.30, koja je bila prilično berićetna za njih. Verovatno je to bila isplanirana, organizovana pljačka. Neko je verovatno gledao kuda idemo, računao koliko bismo mogli da se zadržimo i tako dalje, pa su uspeli da izvedu tu pljačku. Na moju najveću žalost, nikada nismo saznali ko su lopovi koji su nam opljačkali kuću. Policija ima to kao otvoren slučaj, ali ga još nije rešila - završava Radosavljevićeva.

Podsećanja radi, lopovi su u oktobru 2013. godine iz Cakanine kuće odneli dragocenosti čija se vrednost procenjuje na oko 20.000 evra. Pljačkaši su ukrali brilijantske minđuše, dve ogrlice optočene brilijantima, nekoliko pari minđuša s biserima, zlatne narukvice, minđuše i ogrlice, tri muška sata, jedan ženski sat, skupu bižuteriju, pušku, pištolj, metke, mnogo novca i garderobu.

Komentari (1)

djenka

30.05.2017 15:25

Niko je nije obavestio da civilizovan svet ugradjuje alarm u kući a ne oružje i kičerajske lampe.