Novi Pazar
Fknovipazar.rs
Novi Pazar

Fknovipazar.rs

Novi Pazar, Foto: Fknovipazar.rs

- Kao i uvek, u Novom Pazaru je svaka utakmica pod tenzijom, pogotovo kada igraju Zvezda ili Partizan. Publika, koja je fudbalska publika, ovog puta je preterala i mislim da nije bilo potrebe da se prekida, da gledaoci unesu toliko tenzije... Kada delegat i svi komesari koji su bili prisutni podnesu izveštaj donećemo odliku (o eventualni kaznama) - rekao je Bulatović za Arenu sport.

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas na gostujućem terenu Novi Pazar sa 4:1.

Utakmicu je obeležio incident u drugom poluvremenu, kada je utakmica bila prekinuta na skoro 20 minuta posle nereda na tribinama, po isključenju fudbalera Zvezde Predraga Sikimića, koji je u pokušaju da dođe do lopte snažno šutnuo u glavu golmana Mladena Živkovića i povredio ga. Utakmica je zbog toga produžena 13 minuta.

Za to vreme, sa tribina su odzvanjali rasistički povici upućeni Geloru Kangi koji je iznudio penal, a takođe su povremeno odjekivali skandalozni povici Naseru Oriću, "žutoj kući" i mnogim političkim i nefudbalskim stvarima.

- Mislim da je dobro što je utakmica nastavljena, ne bi valjalo da je prekid trajao duže, ipak je policija doprinela da se utakmica privede kraju - rekao je Bulatović.

- Zvezda i Partizan svuda nose taj teret visokog rizika i njihove utakmice su uglavnom takve. Međutim, u Novom Pazaru je prisutna tenzija koja prevazilazi fudbalske okvire, ali mislim da u ovom trenutku ne treba da analiziramo utakmicu na taj način. Dogodilo se to što se dogodilo, prekid je trajao kratko, policija je dobro odradila posao... Moraju mnogo viši organi i institucije da se pozabave ovim problemom. Mi se trudimo da sankcionišemo, sve ostalo se rešava negde drugo - dodao je Bulatović.