Vozač „džipa“ nije hteo da propusti stradale
Slavko Šurla
Vozač „džipa“ nije hteo da propusti stradale

Slavko Šurla

Vozač „džipa“ nije hteo da propusti stradale, Foto: Slavko Šurla

One su poginule preksinoć idući od kuće u Zrenjaninu na posao u Kikindu, gde su obe radile na odeljenju gerijatrije.

- Veoma smo potreseni i u šoku smo. Njih dve su često zajedno dolazile na posao, uvek kada su radile u istoj smeni. Obe su bile izuzetne, medicinske sestre u pravom smislu reči. Uzorne, dobre, tačne, vredne i savesne, vrlo profesionalne. Bile su uzor drugima, jer su imale sve ljudske kvalitete. Ovo je veliki gubitak za kikindsku bolnicu. Na odeljenju je velika tuga, jer medicinsko osoblje deli i dobro i zlo, a sada nam se dogodila velika tragedija. U šoku smo - potreseno nam je rekao dr Siniša Jolić, načelnik Gerijatrije u kikindskoj opštoj bolnici.

Nesreću  izazvao  Nemanja  Zec (33) iz  Beograda

Rada Šegrt

Nesreću izazvao Nemanja Zec (33) iz Beograda, Foto: Rada Šegrt

Medicinske sestre iz Zrenjanina poginule su u automobilu „ford fijesta“ u Bašaidu kod Kikinde, kada je na njihov automobil, koji se kretao glavnim putem naleteo džip austrijskih registarskih oznaka kojim je upravljao Nemanja Zec (33) iz Beograda. Džip je dolazio sa sporednog puta, ali vozač nije stao da propusti vozila koja su išla glavnim putem. Dve mlade žene poginule su na licu mesta.

Birala venčanicu pre nesreće:  Cvetana Adamov

Rada Šegrt

Birala venčanicu pre nesreće: Cvetana Adamov, Foto: Rada Šegrt

Šok zbog gubitka u porodici Adamov vladao je u zrenjaninskom naselju Mužlja. Olgica, očajna majka stradale Cvetane Adamov, u neverici nam je rekla da je njena jedinica trebalo da se uda u avgustu.

- Venčanicu je birala, a evo, šta je zadesi, pa ovo je strašno - plačući nam je rekla Olgica Adamov.

Ništa nije slutilo da će se jedan obični dan u životu Cvetane Adamov završiti tragično. I prekjuče je pošla na posao puna optimizma.

Goran  Ikonov

Rada Šegrt

Goran Ikonov, Foto: Rada Šegrt

 

Nije joj se išlo na posao

Stanka Ikonov kaže da su se Goran i Dragica lepo slagali, imali su u planove za budućnost, koji su u trenu nestali. - A kobnog jutra kada je kretala na posao rekla je Goranu: - Joj, kako se meni danas ne ide na posao. Kao da je nešto naslutila - govori Stanka. Dragičin nevenčani suprug Goran otišao je u Kikindu radi pripreme sahrane, koja je najavljena za danas, u Novom Miloševu. Majka stradale Dragice, Smiljka Felbab, živi u Novom Miloševu, a sestra Jelena u banatskom Velikom Selu.

- Pričale smo o planovima za budućnost, htela je već 1. juna da se preseli kod momka, da žive zajedno do venčanja. Bila je tako puna planova - priča majka skrhana bolom. Dok je rođaci teše, Cvetana nam priča da je njena ćerka šest godina radila u Kikindi, da je bila vredan i cenjen medicinski radnik.

Cvetana ima blizanca Žarka i stariju sestru Draganu. Oni su, zajedno sa njenim momkom Bojanom otišli u Kikindu da bi sve spremili za sahranu, koja će biti danas u Elemiru, kod Zrenjanina.

- Sahranićemo je uz oca Ivicu, na elemirskom groblju. A ja moram da savladam ovaj velilki bol, zbog drugo dvoje dece - govori neutešna majka Olgica.

Dragica Felbab sa sinom

Facebook

Dragica Felbab sa sinom, Foto: Facebook

Tuga je ophrvala i kuću u ulici Milivoja Toškova 45, gde je Dragica Felbab stanovala sa nevenčanim suprugom Goranom Ikonovim, njegovom majkom Stankom i njegovim očuhom. U braku su dobili sina sina Jovana, kojem je sada tri i po godine. On je kobnog dana do ranih jutarnjih sati čekao da se majka vrati sa posla.

- Nije zaspao do četiri ujutro, bio je za kompjuterom i govorio: „Sad će mama“, ali mama više nikada neće doći - plačući govori svekrva Stanka Ikonov.

Cvetana i Dragica skoro su svakodnevno putovale na posao iz Zrenjanina u Kikindu, jer su često radile istu smenu. Tako je bilo i u noći velike tragedije, kada je na njihov „ford fijestu“ džipom naleteo Nemanja Zec. Iako su išle glavnim putem, Zec ih nije propustio, već direktno udario u njihov auto, tako da su mlade Zrenjaninke stradale na licu mesta. Obe će danas biti sahranjene pored očeva, Cvetana u Elemiru kod Zrenjanina, a Dragica u Novom Miloševu kod Bečeja.

Kolege zanemele od bola

Veliki broj zdravstvenih radnika juče je iz kruga Opšte bolnice u Kikindi ispratio stradale. Zajedno sa njima, zanemeo od bola i tuge, bio je i Goran Ikonov, nevenčani suprug Dragice Felbab. U šoku od iznenadnog bola, jedva je izgovorio nekoliko reči: - Živeli smo zajedno četiri godine i imamo sina Jovana od 3,5 godine. Imali smo mnogo lepih planova, ali je sada sve prekinuto. Još ne mogu da verujem šta se dogodilo. Moj zadatak biće briga o našem Jovanu – kratko je rekao Goran. Kikindski medicinari oplakivali su mlade koleginice. “Cvetanu smo zvali Ceca, a Dragicu Gaga. Spremali smo se za Cecinu svadbu koja je trebalo da bude u avgustu. Umesto na veselje, mi ćemo otići na njihove sahrane. Bez sna i odmora, svi smo zanemeli od bola. Njih dve bile su veoma kulturne i vaspitane devojke, vrlo stručne za svoj posao, sa velikim znanjem. Bile su korektne prema pacijentima i njihovim porodicama, poštovale su medicinsku etike”, rekla nam je Jelena Srdić, glavna sestra Službe za produženo lečenje teških pacijenata kikindske bolnice.

Komentari (1)

ako

21.05.2016 21:28

ako pisete o nesreci zasto se krije krivac ko je izazvao ovu tragediju