Katy the cook
Promo
Katy the cook

Promo

Katy the cook, Foto: Promo

Sigurno ćete vašim gostima u najluđoj noći biti pravi gastro Deda Mraz. Međutim, računajte na slatku dremku gostiju nakon novogodišnje večere i postavite sto na vreme, kako biste zajedno dočekali ponoć - budni!

Ne zaboravite da poželite želju i dragim gostima zapakujete nešto slatko da ponesu u ukrasnoj kutiji, kao pravi domaćin!

Novogodišnji rolat

Novogodišnji rolat

Promo

Novogodišnji rolat, Foto: Promo

SASTOJCI ZA TESTO:

185 g putera
185 g brašna
185 ml mleka
6 jaja

SASTOJCI ZA FIL:

250 g šunke (pršuta, salama)
100 g kačkavalja po želji za posipanje
2 velika krem maslaca
veliki krem sir
nekoliko kiselih krastavčića (4-5)

PRIPREMA: Prokuvati mleko sa puterom i u to dodati brašno. Skloniti sa ringle i dodavati jedno po jedno jaje. Veoma je bitno da se svako jaje dobro umeša u testo. Kako budete dodavali jaja, testo će biti sve tvrđe i teže će se vezivati, ali baš tako treba da bude. Razviti koru od testa što tanje u četvrtasti pleh i peći ga u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Ne otvarati rernu prvih 15 minuta i kad dobije zlatnožutu boju, izvaditi. Dok se testo peče, krastavčiće i šunku iseckati na kockice i umešati sve sastojke za fil, osim kačkavalja koji se posipa preko rolata. Gotova kora može se filovati čim se prohladi, uviti u rolat, posuti kačkavaljem i iseći.

Crvena strast kapkejk

Crvena strast kapkejk

Promo

Crvena strast kapkejk, Foto: Promo

SASTOJCI ZA TESTO:

100 g maslaca
100 g šećera u prahu
2 jajeta
200 ml mleka
170 g mlevene plazme
250 g brašna
prašak za pecivo
vanilin šećer
kutija "jafe" sa višnjama
200 g višanja bez koštice

SASTOJCI ZA GANAŠ:

600 g crne čokolade
250 ml slatke pavlake za kuvanje
500 ml slatke pavlake

PRIPREMA TESTA:

Na sobnoj temperaturi omekšali maslac umutiti sa šećerom u prahu, pa dodavati jedno po jedno jaje, dok se smesa ne sjedini. Zatim dodajte mleko, pa ostale suve sastojke. Mutiti još malo i gotovo je.

Smesu sipati u kalupe da pokrije dno, staviti "jafu" i višnje, pa dopuniti smesom. Peći na 180 stepeni 20-25 minuta izvaditi i ostaviti da se hladi.

PRIPREMA GANAŠA:

Zagrejati slatku pavlaku za kuvanje do ključanja i preliti čokoladom. Promešati da se sva čokolada lepo otopi. Umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag i sjediniti ručno sa ganašom od čokolade. Ohladiti u frižideru. Napuniti kesu za filovanje ganašom, uzeti ohlađene kolačiće i nafilovati po želji.

Tagovi