Domaće lepinje za deset minuta, o da! I to je moguće. I to sa svega tri sastojka. Imamo recept koji će vas oduševiti i koji ćete poželeti da sačuvate među svojim omiljenim!
Potrebno vam je:
600 g brašna
4,5 dl tople vode
kašika suvog kvasca
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamesite mekano testo i ostavite ga da odstoji oko pola sata. Premesite ga u malo brašna, secite na jednake komade od kojih se formiraju velike kugle.
Valjkom za testo razvaljajte kugle u manje krugove kao za pitu. Opet ostavite da odstoji oko pola sata i pomoću noža napravite mrežice. Zagrejte rernu i tepsiju za pečenje. Na nju postepeno ubacujte lepinje, onoliko koliko može da stane.
Lepinje su gotove i spremne za jelo nakon pola sata pečenja, piše magazin.ba.
Komentari (1)
boksa
10.03.2018 23:46
Hleb, lepinja ili sta god bez soli nema ukus.