Ana Brnabić
Tanjug
Ana Brnabić

Tanjug

Ana Brnabić, Foto: Tanjug

U intervjuu za Radio-televiziju Srbije, Ana Brnabić je rekla da je njena prethodnica Kori Udovički već postavila osnovne pravce kojima će se i ona kretati i da je, u tom smislu, njen posao jednostavniji nego nekim njenim kolegama u novom kabinetu.

Ona je dodala da je već juče imala prve sastanke na temu Zakona o finansiranju lokalne samouprave i da se u njenom ministarstvu i do sada urađene i mnoge suštinske ali i "mnoge tihe stvari" koje su bitne za državu.

"Imam dobar tim. U Ministarstvu je obavljena primopredaja, dobila sam izveštaje šta je urađeno i šta se planira", rekla ja ona.

Govoreći o najavljenoj racionalizaciji državne uprave, ministarka je rekla da se taj proces pojednostavljeno posmatra kao otpuštanje ali da će za nju ključna stvar biti obuka državnih službenika, kako bi oni bili efikasniji i zadovoljni poslom i kako bi više mogli da pruže.

Ana Brnabić je navela da je samo posle jednog dana u kabinetu videla da su reforme koje zahtevaju predstavnici privrede, nevladinog sektora i Vlade zapravo veoma slične ali da ponekad dođe do nesaglasnosti zbog toga što postoje različiti prioriteti.

"Nastaviću da insistiram na nečemu na čemu sam insistirala i do sada a to je dijalog. On mora da postoji da bi se stvari efikasnije rešavale. Da svi znaju da ako se neke stvari dešavaju sporije, to nije zato što neko neće da radi već zato što nekada postoje i drugi prioriteti", rekla je ona.

Komentarišući činjenicu da je ona prva ministarka u Srbiji koja je javno priznala da pripada LGBT populaciji, Ana Brnabić je rekla da je pitanje njenog seksualnog opredeljenja sve manje u fokusu i da joj je drago zbog toga.

"To nije problem ako ste profesionalac. Ja nisam htela da to potenciram, jer to nije deo mog CV-a, ali ne krijem", rekla je ona i zahvalila premijeru Aleksandru Vučiću zbog toga što je joj je pružio podršku u tom smislu, jer to nije važno samo za nju nego i za Srbiju.

Komentari (8)

Сава Прокоповић из Ритопека

13.08.2016 09:57

Немој.

Drolc iz Veliki Mokri Lug

13.08.2016 10:57

@Сава Прокоповић из Ритопека - Ova nema ni školu. Kori je nešto od školice i imala. Ova je završila neki kurs preko interneta. Postavljena je da uništi upravu. Kako može Ana da školuje, kada ona nije školovana. Gejka sa kursa. Kao što je uništena vojska, policija, sudstvo, tužilaštvo, apsane, zdravstvo, penziono, socijalno, saobraćaj, rude, struja. Uništavaju nam sve. Kakvi smo mi to ljudi, kada ih biramo da nas uništavaju. Ova gejka će nas dibidus uništiti.

Dasa

13.08.2016 10:16

Obučeni su ono od glave do pete a i obučeni su oni za svoj posao,ali ništa ne rade,i ima ih 5 na jednu stolicu.Ko dođe prvi uzme i sedne,ostali idu na pijac.Ista retoričarka kao predhodnica.

R Marković

13.08.2016 13:26

Obuka za biznis, obuka za marketing, ...,obuka za ovo ili ono. Neka ti što žele nekog da obučavaju naprave firmu pa neka rade. Dođe neko iz državne uprave napravi neki kurs, racimo, kako da ljudi nađu posao, uzme pare i ode. Ako je toliko pametan neka napusti državni posao i neka u praksi pokaže kako se nalazi posao ili kako se pravi dobra firma...

NOLAN SMIT

13.08.2016 16:06

KOGA ĆEŠ TI DA OBUČIŠ,BEDNA ŽENO ? TI SI NAJVEĆA SRAMOTA SRBIJE.

WC

13.08.2016 16:26

Izvinite, da ne pogresim, je l' ovo pljuvaonica ?! Citaci komentara jedino da nose kisobran da ih ne popljujete. Sramota.

lili marlen

13.08.2016 17:28

Nemoj bas sve da ih obucis po svom modelu!!!

momazver

13.08.2016 19:47

Živo me interesuje dal' će u ovom Ministarstvu sad biti mobinga.Jedan bivši ministar sve je svoje zgodne saradnice nežno tapšao po ramenima,ledjima...i niže,niže...a štipkanje mu je bilo rezervisano za najzgodnije...koje je uostalom zbog toga i zaposlio...da se hvali po kuloarima Skupštine, Ministarstvima,novinama/!/i kolegama da može,hoće..i da i njih i narod, da nervira