Nije popularan u Londonu: Viktor Troicki
Profimedia
Nije popularan u Londonu: Viktor Troicki

Profimedia

Nije popularan u Londonu: Viktor Troicki, Foto: Profimedia

Upravo je nepravda ono što je zadesilo srpskog tenisera Viktora Troickog u drugom kolu Vimbldona, kada je grešku sudije platio porazom od Španca Alberta Ramosa (2:3).

Ako neko poznaje 27. igrača sveta, onda je to Bogdan Obradović. Pričali smo sa selektorom Dejvis kup reprezentacije Srbije o Viktorovoj svađi sa italijanskim arbitrom Damjanom Torelom.

- Viktor nije neko ko bi se bunio da nije u pravu. Mora da bude svestan činjenice da kada nema hokaj sistema, presudno je ljudsko oko. Problem je što je ljudski faktor uvek na strani velikih sila! Šteta je što su ga Britanci uzeli na zub. Iako nikada neće priznati grešku, mi znamo istinu. Ništa bolja situacija nije ni sa Novakom Đokovićem, koga su oterali na teren broj jedan kako bi neki tamo britanski igrač igrao na centralnom - naglašava Obradović za „Alo!“.

Ne poštuju ni Novaka: Bogdan Obradović

Aleksandar Dimitrijević

Ne poštuju ni Novaka: Bogdan Obradović, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Selektor muške teniske reprezentacije veruje da će Troicki izaći kao pobednik iz ove situacije.
- Bespotrebno se trošio, jer ništa neće promeniti, ma koliko to želeo. Očigledno mu je prekipelo zbog raznoraznih nepravdi, pa je njegova reakcija razumljiva. Otkako mu se dogodila situacija sa doping kontrolom, postao je osetljiviji. U takvim momentima je najbolje da nastavite da igrate i da pređete preko toga, ma koliko bilo teško. Uveren sam da će Viktor iz ove situacije izaći kao pobednik. Apsolutno ga podržavam, a ovo je samo delić onoga što reprezentacija Srbije doživljava u Dejvis kupu - rekao je Obradović.

Idemo po zlato u Rio

Obradović nema dilemu da bi naši teniseri mogli da donesu nekoliko medalja sa Olimpijskih igara. - Podloga u Riju veoma odgovara Novaku, jer znamo da na betonu pruža najbolje partije. Na Igrama u Londonu medalja nam je izmakla za milimetar, ovog puta se to neće desiti. Đoković je veliki borac i uveren sam da će osvojiti zlatno odličje - rekao je Obradović.

 

Bez Novaka na „Tašmajdanu“

Obradović smatra da Srbija ima dovoljno snage da i bez Đokovića savlada Britance u Dejvis kupu, koji se igra od 15. do 17. jula. - Novak nije balon koji može da se naduvava beskonačno. Sve ima svoje granice, pa je i njemu potreban odmor pred Rio. Najveći problem mi je da ga ubedim da preskoči neki meč kako bi rasporedio snagu. Svi želimo da Đoković što duže ostane prvi reket sveta i da karijeru okonča kao najbolji teniser svih vremena. Veoma smo motivisani da pobedimo Britance sa Marijem usred Beograda. Vikali su i Amerikanci iz sveg glasa, pa smo ih savladali. Ne plašimo se nikoga - poručuje selektor Srbije.

Komentari (1)

istorija

02.07.2016 22:00

Kako nas da vole, kad su u ljubavi sa Hrvatima jos od 1920 godine?!