Hram Svetog Save
Profimedia
Beograd

Profimedia.rs

Beograd, Foto: Profimedia.rs

List navodi da je noćni život veoma uzbudljiv i raznovrstan tako da će svako ponaći nešto za sebe, a kao velika prednost ističe se i to što se Beograd nalazi na ušću Save u Dunav, a u letnjim mesecima se noćni život seli na reke i splavove.

Telegraf navodi da je Srbija u procesu pridruživanja EU i da se u Beogradu koristi dinar kao valuta. Karte za turističke atrakcije i gradski prevoz su pristupačne, a troškovi za hranu i piće su takođe veoma skromni.

Hram Svetog Save je jedan od najvećih hramova na svetu a projekat koji je započet 1935. godine još nije potpuno završen i toliko je veliki da se i danas radi na unutrašnjosti crkve, uključujući i oslikavanje, navode reporteri britanskog lista.

Oni su oduševljeni i hranom, posebno ćevapima, tradicionalnim balkanskim jelom koje se sastoji od mlevenog mesa pečenog na roštilju.

List piše i o Kalemegdanskoj tvrđavi sa pogledom na Savu i Dunav koja je popularan gradski park gde Beograđani uživaju u fantastičnom pogledu.

Do Beograda je moguće doći prugom koja vodi iz Bara a Telegraf navodi da je to najspektakularnije putovanje vozom u Evropi. Karte su pristupačne, a u principu nije teško doći do mesta pored prozora, tvrde reporteri.

Pominje se da je u Beogradu moguće videti i zgrade koje pripadaju komunističkoj eri i ruševine koje su ostale nakon NATO bombardovanja, prenosi RTS. Međutim, kada je reč o arhitekturi, izdvaja se Zemun u kome su kuće iz austro-ugarskog perioda, kao i Skadarlija, boemska četvrt koja ima šarm Monmartra.

Posetiocima se savetuje da obavezno posete Kuću cveća, Titov grob i muzej pun poklona koje je lider Jugoslavije dobio.
Na kraju, Telegraf posvećuje pažnju i festivalu „Egzit“ u Novom Sadu, koji se nalazi na samo sat vremena vožnje od Beograda.

Kako se ističe, to je jedan od najpoznatijih muzičkih festivala u Evropi na kome su nastupale mnoge svetske zvezde.

Komentari (2)

Duh Praznika

17.02.2017 05:52

Mora da se covek odusevio i novogodisnjom rasvetom koja jos stoji,i daje zaista prelep utisak!Nema veze sto nas to kosta 10.000€dnevno,Sinisa Mali zeli da se gradjani osecaju praznicno i lepo!

JA

18.02.2017 08:13

@Duh Praznika - Tako je,a što se pristupačnosti u bilo čemu tiče,pristupačno je za njih za nas i naša primanja još malo neće biti pristupačan ni odlazak u prodavnicu po osnovne namirnice.