„Uveren sam, igraćemo na SP”: Filip Kostić
Milutin Marković
„Uveren sam, igraćemo na SP”: Filip Kostić

Milutin Marković

„Uveren sam, igraćemo na SP”: Filip Kostić, Foto: Milutin Marković

U razgovoru za „Alo!” fudbaler Hamburga nije odavao utisak novog vođe tima Slavoljuba Muslina, već je sve dobro, ali i loše, pripisao kolektivu.

- Delimično smo ispunili dogovor sa selektorom. Bilo je tu i loših stvari, ali daleko od toga da je toliko loše za početak, kao što su možda neki predstavili. Ovo je start kvalifikacija, ima još mnogo vremena i verujem da ćemo se plasirati na Svetsko prvenstvo u Rusiji. Nije baš ni dobro što je naša grupa izjednačena, nema nekog izrazitog favorita, pa je sve moguće - počinje priču Kostić za „Alo!”.

Srpski navijači godinama su razočarani u fudbalsku reprezentaciju Srbije, pa zbog toga ne čudi što ni bodom protiv Iraca nisu bili najzadovoljniji. Iz kvalifikacija u kvalifikacije ljubitelji fudbala se nadaju da će „orlovi” konačno eksplodirati, ali nikako da i to bude viđeno.

- Iskreno, baš me briga šta ko misli i priča za nas, jer dajemo sve od sebe. Ja nikada neću reći da sam bio najbolji jer, verujte mi, svako ko je u reprezentaciji daje svoj maksimum na terenu. Nema govora o tome, niti treba da postoji sumnja u to. Nekom je loš dan, nekome bolji, ali u reprezentaciji niko ne otaljava posao - izričit je Kostić.

Kostićevu skromnost najbolje opisuje i to što je tokom razgovora rekao: „Ako me selektor pozove za naredne utakmice...“
- Imamo dobru ekipu. Šta da radimo, nismo imali ni sreće protiv Irske. Mogli smo i da pobedimo, ali trudićemo se da bude bolje. Ako me selektor ponovo pozove, obećavam da ću dati sve od sebe - kaže 23-godišnji napadač.

Sa samo 19 godina Kostić je nastavio karijeru u Holandiji, posle nastupa za Radnički iz rodnog Kragujevca, ali je na pravi način u ponedeljak uveče pokazao kako se brane boje zemlje.

- Ne mogu da opišem koliko se radujem svakom meču za reprezentaciju. To je nešto posebno. Velika je čast je biti među odabranima - zaključio je Kostić.

Treba da zaslužimo podršku

Sablasno prazna „Marakana” možda je i najlošiji utisak duela sa Republikom Irskom. - Nisam bio nezadovoljan iako je bilo malo ljudi. Treba da zaslužimo podršku dobrim igrama i mislim da smo na pravom putu - poručuje Kostić.