Koncert Bijelo dugme Arena
Milan Ilić
Koncert Bijelo dugme Arena

Milan Ilić

Alen Islamović stigao prvi u Beograd, Foto: Milan Ilić

Euforija pred prvi koncert „Bijelog dugmeta” u „Kombank areni“ rasla je svakim danom sve više, a muzičar Goran Bregović je imao samo jedan zahtev. Kako saznajemo, on je od organizatora tražio da na bini ima alkohol i velike količine obične vode.

- Brega, Alen i Tifa su veliki profesionalci i na svim sastancima su bili maksimalno posvećeni da svi budu zadovoljni. Jedinu molbu koju je

Goran imao jeste da uz sebe na bini tokom koncerta ima alkohol, dok se velike količine vode podrazumevaju. Brega kaže da voli da nazdravi kada mu je lepo, što je svakako očekivao da će doživeti tokom koncerta. Nije bilo sumnje da će mu istog trenutka zahtev biti ispunjen - objašnjava naš izvor blizak organizatorima i dodaje:

- Bregović je unapred organizovao pet orkestara koji su danima sa njima vežbali numere. Simfonijski, gudački i tamburaški orkestar uz Goranov „Orkestar za svadbe i sahrane”, kao i članovi muškog hora danima nisu izlazili iz Bregine kuće, gde se orilo po čitav dan. Bina je upravo i pravljena tako da na nju istovremeno može da stane više od 50 izvođača. Oprema i osvetljenje su stigli iz Amerike i reč je o jednom od najskupljih brendova, a ujedno i najkvalitetnijih kada je tehnika u pitanju - kaže naš izvor.

Kako saznajemo, u Srbiju već danima stižu gosti „Bijelog dugmeta” iz svih delova sveta.

- Alen i Tifa su pre Bregovića stigli u Beograd, gde su se danima viđali sa prijateljima i dočekivali porodicu i goste koje su pozvali na koncert. Goranova supruga i ćerke stigle su iz Pariza kako bi ga podržale. Njegovi agenti i producenti iz celog sveta uveliko su smešteni u prestoničkim hotelima. Zbog obaveza oko probi, Goran nije stigao da se vidi sa njima, ali oni će svakako ostati nekoliko dana u Beogradu, pa će biti prilike da sumiraju utiske - otkriva za „Alo!” blizak Bregin saradnik.

Prema našim informacijama, Bregović, Alen i Tifa danima spavaju po samo nekoliko sati jer su uglavnom fokusirani na pesme i izvođenje.

Probe na Senjaku trajale su po više od 12 sati, gde su svi zajedno radili, jeli i dogovarali se.

- Pozivnice za sva tri koncerta dobili su prijatelji i saradnici „Dugmeta” iz Sarajeva, Crne Gore, Hrvatske i Srbije, čime je Bregović ispunio svoju želju da na jednom mestu ponovo vidi bivšu Jugu - kaže naš izvor.

Komentari (6)

arsa

20.11.2016 08:03

Zna li neko,zasto Bebek ne ucestvuje?!Pozdrav svim ljudima dobre volje!

aleksic

20.11.2016 08:42

@arsa - sve ovo je pi... dim ali dace se uzeti veliki novci to stoji!magla koja se vise nego dobro prodaje ali da je moglo bolje to stoji.100 ratova nas nece opaetiti papci bilipapci ostali cast pojedincima.

realno,

20.11.2016 09:04

@arsa - on to sam ne zeli,nikada nije bio u dobrim odnosima sa Bregom....ljubomora?

Marina

20.11.2016 09:07

@arsa - Ne znam detalje, ali Bebek ne učestvuje zbog svadje sa Bregovićem koji je čak zabranio da na bilo kom individualnom nastupu peva pesme Bijelog Dugmeta

aorist

20.11.2016 09:56

Sad kad vidim sta se izrodilo iz Bdugmeta, prosto mi jako zao sto sam morao da odrastam uz njega.Maso, mislim na vas 20 000 sto ste dali pare za taj muzicki cirkus, pogledajte malo oko sebe i osvesti te se, sta je sve u stanju Bregovic za pare da vam proda.Kakve on veze ima sa trubom?

Sunce***

21.11.2016 07:04

Steta moja generacija jeste odrasla uz te sve pesme i generacije mojih roditelja ali je ipak trebala cela grupa i svi da se pojave i da ipak toliko nezarade na Bg gde su dolazili i nastupali.