Japan Formula 1
Tanjug/AP
Japan Formula 1

Tanjug/AP

Formula 1, Foto: AP

Međunarodna automobilska federacija (FIA) objavila je juče kalendar za 2017. godinu, a pored trke u Brazilu stavljena je zvezdica, što znači da održavanje trke 12. novembra mora da se potvrdi.

Organizatori trke na stazi Interlagos saopštili su da su iznenađeni statusom u kalendaru.

Rozberg se raduje borbi sa Hamiltonom na Sepangu

Kišno vreme moglo bi da bude jedina stvar koja može da spreči Mercedes da osvoji treću uzastopnu titulu u šampionatu konstruktora u Formuli 1 na predstojećoj trci za Veliku nagradu Malezije, u kojoj će Niko Rozberg pokušati da sačuva prednost nad klupskim kolegom Luisom Hamiltonom u generalnom plasmanu.

"Guramo jedan drugog na stazi, a čak i izvan nje. To je sjajna bitka i sve se računa, na mnogim poljima", rekao je Rozberg.

"Imamo ugovor do 2020. godine, svaka odredba biće ispunjena kao što je bilo u poslednjih 45 godina", navodi se u saopštenju.

Ove godine u Brazilu će se voziti pretposlednja trka u šampionatu, 13. novembra. Brazilski vozač Felipe Masa iz Vilijamsa rekao je da zvezdica može da znači i pritisak na organizatore, ali da strahuje da bi ove godine Interlagos mogao poslednji put da bude domaćin trke Formule 1.

"Može da bude pritisak, ali videli smo šta se dogodilo prošle godine u Nemačkoj. Trka u Brazilu je jedna od najzanimljivijih za gledanje i nadam se najboljem za organizatore, za moju zemlju", rekao je Masa novinarima na Sepangu, gde će se u nedelju od 9 časova voziti trka za Veliku nagradu Malezije.

Alonso poslednji kreće na trci u Maleziji

Vozač Meklarena Fernando Alonso krenuće sa poslednje pozicije na trci za Veliku nagradu Malezije u šampionatu Formule 1, zbog kazne jer će testirati nadograđen motor, prenosi BBC.

Dvostruki šampion najbržeg cirkusa na svetu dobio je kaznu od 30 mesta jer je doneo odluku da u kvalifkacijama testira više od dozvoljenog broja delova Hondinog motora.

On će već danas na prvom treningu voziti sa unapređenim motorom, a ostaje pitanje da li će i na drugom biti isti slučaj.

Trka na stazi Sepang na programu je u nedelju od devet sati, dok su kvalifikacije dan ranije.