Duško Šarić i juče došao u sud da vidi brata
Oliver Bunić
Duško Šarić i juče došao u sud da vidi brata

Oliver Bunić

Oslobođen optužbi... Duško Šarić, Foto: Oliver Bunić

Ovo je, inače, četvrta presuda dvojici Pljevljaka. U protekle četiri godine izrečene su tri osuđujuće presude, ali su sve oborene, pa je predmet završio na Apelacionom sudu, koji je odlučio da Duška Šarića i Lončara oslobodi, preneo je portal CdM.

Duško Šarić i Jovica Lončar su krajem 2013. godine drugi put osuđeni na ukupno jedanaest godina zatvora zbog pranja skoro 20 miliona evra stečenih prodajom droge.

Nakon što je i druga presuda ukinuta u junu naredne godine, Pljevljaci su se treći put našli na optuženičkoj klupi, ali pred Apelacionom sudom.

Prvo suđenje Dušku Šariću i Jovici Lončaru održano je u julu 2011. godine i oni od tada uporno negiraju krivicu, tvrdeći da je reč o konstruisanom postupku.

Duško je mlađi brat Darka Šarića kome se u Srbiji sudi u slučaju poznatom kao “Balkanski ratnik” za trgovinu kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Lončar je bio direktor u firmi Šarića.

Komentari (3)

Kasper

27.09.2017 15:32

Kako stvari stoje ni Darko neće na kraju biti kriv. Još će državu da odere za odštetu. Kod nas se osuđuju samo jajare i secikese.Seća li se neko da je osuđena neka krupnija zverka čije suđenje udaralo na velika zvona?

ne bogumi!

27.09.2017 16:14

@Kasper - Samo sirotinja i to ti je to! Sirotinja puni zatvore!

vlado

27.09.2017 18:41

Kad sud kaze tako, onda je tako.