Mrtvac Leš Mrtvačnica Mrtav
Shuterstock
Mrtvac Leš Mrtvačnica Mrtav

Shuterstock

Ilustracija: Profimedia

To je, kako je potvrđeno "Nezavisnim", utvrđeno obdukcijom, koja je danas urađena po nalogu Tužilaštva Brčko distrikta.

"Jedan od njih preminuo je od posljedica srčanog udara pre četiri do pet dana. Drugi, koji je bio nepokretan, preminuo je dva dana kasnije, najverovatnije od posledica upale pluća", pojašnjava izvor "Nezavisnih".

Iako se sumnjalo da je njihova smrt nastupila gušenjem gasom, rezultati obdukcije su pokazali da trovanja nije bilo.

Brčaci kažu da se pokretni brat već duže vreme brinuo o nepokretnom, te da su tela pronađena u ponedeljak popodne u kući u brčanskom naselju Broduša, u Sarajevskoj ulici.

Ranije su iz policije potvrdili da u prostorijama u kojima su pronađeni nema tragova borbe, odnosno da ništa ne ukazuje na nasilnu smrt.

Petar Lazarević, zamenik šefa Operativno-komunikacionog centra policije Brčko distrikta, rekao je da su komšije prijavile da su primetile da tri dana muškarci nisu izlazili iz kuće, a da je sve vreme svetlo u kući bilo uključeno.

"Slučaj je prijavljen u ponedeljak, nešto posle 15 časova. Policajci su izašli na mesto događaja i u kući zatekli tela dvojice muškaraca. Doktor je pregledao tela i na njima nema tragova nasilja", rekao je Lazarević.

Komšinica Bešića ispričala je da su se braća u poslednje vreme čudno ponašala, ali da nisu pili.

"Osman je slomio kuk. Znam da ima kćerku i sina u Australiji, te još jednog sina u nekom staračkom domu, dok se Fehim nikada nije ženio. Nisu izlazili mnogo iz kuće. Kuća je izgledala neuredno", rekla je komšinica.