zlostavljanje
Shutterstock

Kako saznajemo, nesrećna žena je od silnih batina preminula 23. februara u porodičnoj kući u ulici Marine livade bb u Trgovištu. Za zločin se saznalo u ponedeljak, a lisice na ruke stavljene su sinovima Martinu (38) i Dejanu Aleksiću (30).

Zločin je prijavio jedan od braće i rekao da su zajedno ubili majku! Tokom uviđaja na telu nesrećne žene primećeni su brojni podlivi, a najviše su je udarali pesnicama po glavi.

- Braća su priznala da su ubila majku, ali dalje nisu želeli da sarađuju. Oni su rekli da su je ubili u petak, 23. februara, i da su je onda odneli u njen krevet. Narednih dana razmišljali su kako da se reše tela. Javorkino telo poslato je na obdukciju, gde treba da se utvrdi na koji način je usmrćena. Istraga treba da utvrdi i zašto su sinovi digli ruku na majku - kaže naš izvor blizak istrazi.

Prema nezvaničnim saznanjima, nesrećna žena je bila slepa, a imala je i psihičke probleme. Međutim, to je nije sprečavalo da sama odgaji tri sina.

Zaklao majku dok su komšije gledale

BOJAN Jakovljević (37) iz sela Pepeljevac kod Kruševca uhapšen je 13. februara zbog sumnje da je u dvorištu porodične kuće nožem usmrtio majku Borku (56). Nakon krvavog pira Bojan je prošetao s nožem s kojeg je kapljala krv i obavio telefonski razgovor. Ubistvo Borke gledale su komšije, koje su pokušavale da joj pomognu, ali nisu uspele jer je Bojan pustio psa na njih. Ubistvu je prethodila svađa majke i sina zbog ranijih nesuglasica.

Meštani Trgovišta kažu da je Javorki umro suprug pre tri decenije i da se od tada posvetila deci, koju je želela da izvede na pravi put. Oni su nam rekli da su Javorka, Martin i Dejan živeli u nemaštini, ali da su se borili kako su znali.

- Nakon smrti supruga Javorka se nije udavala. Ona se posvetila deci i radila je sve moguće poslove da bi ih prehranila. Išla je u nadnicu, čistila je i prala. Ništa nije odbijala samo da im obezbedi koji dinar i koru hleba. Bila je uz decu i kada su joj osudili Dejana zbog navodne krađe. Stariji sin se oženio i otišao iz te bede pre nekoliko godina - priča Javorkin komšija iz romskog naselja.

On dodaje da su Aleksići živeli u besparici i da su kuburili s novcem kao većina njih u Trgovištu.

- Jedini koji je donosio prihod bio je Martin. On je radio povremeno kao kopač grobova. Bio je kulturan i lepo vaspitan. Svakome je izlazio u susret i pomagao koliko je mogao. Takav je bio i njegov brat Dejan, koga sam zadirkivao jer je bio na robiji. On je u šali odgovarao "da mu je u zatvoru bilo mnogo lepše nego na slobodi". Dejan je imao običaj da kaže: "U zatvoru se znaju pravila. Imaš da pojedeš, nisi gladan i radiš da ti vreme prođe. Tamo mi je bilo mnogo toplije nego u kući". Braća su nam govorila da im je mnogo teško i da su više gladna nego sita - objašnjava komšija Aleksića.

Meštani pričaju da su se braća dogovorila da ubiju majku, jer su navodno tako želela da odu u zatvor. Drugi tvrde da im je Javorka prebacivala što tako žive i što su više gladni nego siti.

- Mislim da niko od nas neće saznati šta se zapravo dogodilo i zašto su je ubili - rekla je njihova poznanica.

Po nalogu tužioca njima je određeno zadržavanje do 48 sati, posle čega će biti privedeni kod tužioca na saslušanje.

Komentari (4)

jao

28.02.2018 07:19

ovo je najgora vest ikada :( ne verujem ni da je istinita

Toša@jao

28.02.2018 10:12

@jao - Pa ako ne veruješ otiđi do te kuće gde se odigrao zločin il poseti sinove u zatvor pa ih pitaj jel istina.

Kolporter

28.02.2018 07:54

Prsli...svi...povratka nema!

Aleksandar

01.03.2018 12:37

Šta se dešava sa ljudima.. Masa je prsla ali bukvalno