Valeri Božinov i Dragan Stojković Piksi
Instagram
Valeri Božinov i Dragan Stojković Piksi

Instagram

Valeri Božinov i Dragan Stojković Piksi, Foto: Instagram

Valeri Božinov, nekadašnji bugarski reprezentativac i bivši fudbaler Partizana, oduševljen je idejom čelnika Fudbalskog saveza Srbije da novi selektor „orlova“ postane njegov veliki prijatelj i legenda našeg fudbala Dragan Stojković Piksi.

Zasluženo najbolji u Kini

Klubovi iz Kine su poslednjih godina angažovali mnogo kvalitetnih trenera, među kojima su Andre Viljas Boaš, Feliks Magat i Manuel Pelegrini, a u konkurenciji takvih stručnjaka, Piksi je proglašen za najboljeg.

- Sve su to sjajni treneri, a naravno da je Piksi zaslužio da bude najbolji. S malim klubom je uradio veliku stvar, ekipa mu je igrala lep fudbal i nagrada ide u prave ruke - kaže Božinov, koji igrao za kineski Mejžou Ksaku.

Bugarin je mišljenja da je aktuelni trener Gvangžua najbolje rešenje za upražnjeno mesto na klupi srpskog nacionalnog tima i da će s njim na čelu Srbija sigurno ostvariti dobar rezultat na Mondijalu u Rusiji.

- Uveren sam da Srbija u ovom trenutku ne može da dobije boljeg selektora od Dragana Stojkovića. Bio je vrhunski igrač, takav je bio i kao direktor i predsednik, a sada je vrhunski trener. Vaša zemlja ima vanserijske igrače i on bi sigurno postigao fantastičan rezultat na Svetskom prvenstvu - kaže Božinov za „Alo!”.

- Svi, od golmana do napadača, plus oni fudbaleri na klupi, imaju ogroman kvalitet, a sad se u tim vratio i Sergej Milinković Savić. Ekipa je odlična i sve što vam treba je Piksi. S njim kao selektorom sigurno biste prošli grupnu fazu, koga god da dobijete za rivala u prvoj fazi takmičenja. Možda čak stignete i do četvrtfinala.

Dragan Stojković Piksi

profimedia

Dragan Stojković Piksi, Foto: profimedia

Božinov i Stojković su se upoznali dok je proslavljeni bugarski fudbaler nastupao u Kini, postali su veliki prijatelji i iskusni napadač ne propušta priliku da pohvali srpskog stručnjaka.

Mnogo mi je pomogao - Kad sam došao u Kinu, nisam nikoga poznavao, a on me je prihvatio kao najrođenijeg. Mnogo mi je pomogao i ja sam mu zaista zahvalan na svemu - kaže Božinov.

 - Piksi je gospodin svetskih manira, koji je postigao rezultat gde god je radio. Ključ uspeha, pogotovo u reprezentativnom fudbalu, leži u odličnoj atsmoferi, a on je neko ko na to stavlja akcenat. Sigurno će napraviti dobar ambijent, a iz toga moraju da proisteknu rezultati - kaže Valeri Božinov.