Biskvit od badema
Profimedia
Biskvit od badema

Profimedia

Biskvit od badema, Foto: Profimedia

 

POTREBNO:

- 350 gr badema

- 200 gr šećera u prahu

- 1-2 limuna

- 2 jaja

PRIPREMA:

Bademe sameljite, pa ih u činiji pomešajte sa većim delom šećera u prahu, sokom od limuna i dva jajeta. Zamesite lepo testo, ne suviše mekano. Ruke našećerite šećerom u prahu, odvajajte loptice testa i nežno ih formirajte između dlanova. 

Na pleh stavite papir za pećenje, pa preko ređajte kuglice. Svaku blago pritisnite, da se formira biskvit.

Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa.

Za mekše biskvite slične marcipanu nemojte ih peći duže od 11-12 minuta. Ako volite malo tvrđe biskvite, nek budu u rerni 14-15 minuta.

Kada su pečeni, ostavite ih u plehu da se potpuno ohlade, pa ih tek onda vadite.

Ovo je sicilijanski recept za kolače zvane pastićini (pasticcini) što je slično našim sitnim kolačima.

Tagovi