Izbori
Profimedia
Izbori

Profimedia

Izbori, Foto: Profimedia

Na lice mesta je izašla je policija.

Predsednik Republičke komisije za sprovođenje referenduma Siniša Karan rekao je da je glasačko mesto u Kuli u opštini Gacko iz tehničkih razloga spojeno sa drugim glasačkim mestom u toj lokalnoj zajednici.

Dodik glasao sa porodicom

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik glasao je danas na referendumu u 10.00 sati u Domu kulutre u Laktašima. On je na biračko mesto došao sa suprugom i sinom. Glasanje je pratio veliki broj medija.

"Procenili smo da to glasačko mesto, koje je malo, možemo pripojiti drugom mestu", rekao je Karan.

"S obzirom na to da znamo da je bošnjačko rukovodstvo pozvalo Bošnjake da ne izađu na referendum nije ni bilo potrebe da se otvara to glasačko mesto. Nema potrebe da to smatramo bilo kakvim incidentom jer nije bilo narušavanja javnog reda i mira", naglasio je Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

On je dodao da je isto učinjeno sa više desetina sličnih glasačkih mesta, jer se nije ni očekivala izlaznost Bošnjaka.

Glasačka mesta biće zatvorena u 19.00 sati.

Tagovi

Komentari (2)

Драгомир

25.09.2016 12:46

Vesti kažu da su blokadu uradili dođoši a ne meštani?Drugo,poturice sebe nazivaju da su BOŠNJACIMA.Da su turci odavno bi otišli u Tursku a kako izdajice svoje vere niko ne poštuje ostali su na Balkanu.Da su muslimani NISU jer ih pravi muslimani ne priznaju!Za sluge ,da!E,ali,sramota je trpeti naziv POTURICE?Pa se setiše ovoga ... odlučili su da se POK**ČE i tako nazvaše se BOŠNJACIMA!Sramota a nije korisno?Branko Živković alijas Bakir Izmetbegović je bošnjak?Iz srpske familijije Živković!

Gile

25.09.2016 13:27

'Bosnjaci'... Koji je to narod koji se definise verom? Jer jasno je da je sve sto je bilo muslimanske vere odlucilo da postane 'bosnjak'.