Rajjko Erceg sa svojim ljubimcem
printscreen
Rajjko Erceg sa svojim ljubimcem
Rajko Erceg sa svojim ljubimcem, Foto: printscreen

Ovaj model seproizvodio tek šest meseci daleke 1967. godine. A jedan od njih ponosno krstari drumobima BiH. vlasnik je Rajko Erceg (68) iz Bosanske Gradiške. Rajko već godinama odoleva kupcima koji ga obleću da im proda čuvenu makinu. Rako je odbio i čuvenog američkog glumca Džona Travoltu koji je želeo da pazari ovog četvorotočkaša.

“Prekupci iz Italije su saznali da je jedan ovakav model registrovan u BiH i našli su moju adresu. Poslao ih je Travolta sa praznim čekom da upišem iznos. Ali nisam pristao. otišli su razočarani”, kaže Rajko.

On je ovaj Mercedes kupio na licitaciji u Osijeku davne 1970. Zaplenila ga je carina kod Nove Gradiške. Bio je u vlasništvu poznatog tenisera iz Italije.

“Nema tog novca za koji bih ga prodao. On je deo mog života. ostaviću ga ćerki u nasledstvo”, dodao je Rajko, koji automobil ne vozi po zimi već ga čuva u garaži.

Automobil je prešao 150.000 kilometara, troši do 15 litara benzina, a može komotno da razvije 200 kilometara na sat. Legendarni as Formule 1 Mihael Šumaher prodavao je nedavno jedan ovakav automobil za 136.000 evra.

 

Komentari (2)

dusan

31.01.2016 22:41

ci zive u bosni alo ljudi bre ,shvatite vec jednom da on nije bosanac .jer on svi ostali gradjani republike srpske nisu bosanci a narocito rajko ,covek je cisti srbin ,po vama su onda svi albanci sa kosova srbi ! gospodo novinari i ostali gradjani republike srbije dobro znate da bosanci zive u bosni .

rasaka

01.02.2016 01:17

Prodaj ti to prijatelju sto prije! Sada svi znaju sta imas u garazi